en kort historik av ädelstenar

Eftersom dagarna innan historien spelades in, har vi smycka oss med de vackraste saker vi kunde hitta.

Vid första, kanske var det stenar och fjädrar. Idag har vi några av de vackraste ädelstenar till vårt förfogande för att göra i modesmycken.

Mode smycken har varit populärt ända sedan vi fick den kunskap som behövs för att skära och polera vackra stenar. Medan ädelstenar har nästan alltid varit mycket sällsynta och dyra, ädelstenar är halvädelstenar. Ädelstenar är också mycket vackra, men de är mindre sällsynta och säkert billigare än ädelstenar.

Sådan är vår kärleksaffär med ädelstenar som vi även har tilldelats särskilda ädelstenar som “birthstones” som motsvarar de födelsemånad. Begreppet birthstones kan baseras på en viss passage i Bibeln, där en hebreisk överstepräst bär en bröstharnesk med tolv stenar infattade i det. Varje sten utgjorde en israelisk stam.

Så småningom blev vissa ädelstenar förknippade med vissa tecken i zodiaken. Från det femtonde århundradet, har människor slitna ädelstenar som motsvarade den aktuella månaden för att maximera den helande kraften i varje sten. Även om inte många av oss skulle nu bära en annan ädelsten för varje månad av året, många av oss besitter och bära Birthstone smycken.

Ännu mer fascinerande än zodiaken anslutningen är helande krafter som ädelstenar sägs ha. Vissa stenar har sagt att bota sjukdomar och tillstånd, medan andra har rent mentala, psykiska eller andliga fördelar. Kungar och drottningar, vanliga människor, och även en del moderna politiker har alla haft föreställningar i den helande kraften av ädelstenar.

För dem som helt enkelt älskar känslan av ädelsten smycken, det finns massor av härliga alternativ. Gemstone smycken kan hittas i nästan vilken inkarnation dessa dagar. Från ringar och armband till halsband, vristsmycken, och örhängen, är ädelsten smycken lika populärt som det alltid har varit.

En nyligen uppsving i “New Age” rörelse h som sedermera ledde till en ökning i försäljningen av ädelsten smycken. Som en ny generation av ädelsten älskare lär sig mer om de helande egenskaper ädelstenar, de bär sina nya kunskaper stolt.

Dessa dagar, är det inte ovanligt att hitta naturliga hälso-och sjukvårdspersonalen med ädelstenar som en del av deras helande ritual. Även om det inte är officiellt sanktionerade av en läkare, är ädelsten helande populär bland ett överraskande antal människor. Enligt dem fungerar ädelsten terapi verkligen.

Massage terapeuter har använt ädelsten terapi tillsammans med sina mer konventionella massage i många år. De använder ädelstenar i en mängd olika sätt att stimulera immunförsvaret, lindra stress, eller valfritt antal andra mål.

De flesta av oss är nöjda med att bara titta underbart i vårt ädelsten smycken. Och med så många valmöjligheter i dag, är det inte konstigt att ädelstenar njuter den uppmärksamhet de så riktigt förtjänar. Huruvida de påstådda helande krafter av ädelstenar kan bevisas, kan nästan alla överens om att ädelsten smycken är vackra och lämpligt för någon.