söker efter specialitet skor

Specialty skor är ett måste för diabetiker. Hälsan hos foten är avgörande, särskilt hos diabetiker, som försummade fötter kan leda till cirkulationen och nerv problem. Skor avsedda för diabetiker har en specifik design riktade till försiktigt dämpa foten och absorberar normalt, dagligt slitage. Diabetiker skor skyddar trampdynan, hälen, den nedre fotleden, och bågen av en diabetiker fot. Genom att skydda alla dessa viktiga områden på foten, kommer diabetes specialitet skor möjliggör bättre blodcirkulation i fötterna.

Om en diabetiker fötter inte är väl omhändertagen, kan perifer neuropati leda. Det leder till förlust av känsel i fötterna. Dåligt passande skor kan leda till detta tillstånd. Många specialitet skor för diabetiker är bredare och djupare än vanliga skor, vilket ger utrymme för speciella diabetes inläggssulor som skall införas, utformad av en pedorthic specialist, skall införas. Sådana sulor kommer att bidra till att förhindra gnidning och ojämn viktfördelning, problem som kan leda till personskador eller till och med sår på diabetiska fot.

Ordentlig luftcirkulation i diabetiker skor är viktigt också, vilket är anledningen till att många specialitet diabetes skor är gjorda av lätta material. De måste kunna andas, vilket gör att foten andas också. Många specialitet skor för diabetiker är därför tillverkade av tunna tyger. Vissa är även utformade som sandaler, för att maximera mängden luft som strömmar in och runt foten.

Specialty diabetes skor har vanligen inga inre sömmar som möjligen kan skaver mot foten orsakar skador såsom blåsor. Om invändiga sömmar är närvarande, kommer de oftast täckas för att förhindra nötning. Andra funktioner som finns i diabetiska specialitet skor inkluderar en rymligare tå utrymme så att tår inte kommer att bli klämd eller kläms ihop i skon, och en justerbar, ibland elastisk, passar för att säkerställa att skon inte kommer att glida runt på diabetiker fot.
Specialty skor för diabetiker är inte billigt.