annan legendarisk egenskap hos Tahitian pärlor

Några av de vackraste pärlorna i världen kommer från vattnen runt Tahiti och Franska Polynesien öarna. På marknaden, de kallas Tahitian pärlor och kan variera i storlek från 8mm till 18mm. En typisk klassisk saltvatten pärla är ca 6 mm i storlek. Det innebär en Tahitian Pearl kan vara mer än dubbelt så stor som deras klassiska vita motsvarigheter! Deras storlek, vackra färger och lyster är det som gör dem bland de mest eftertraktade pärlor i världen.

Tahitian pärlor tillverkas i svart-lipped ostron finns uteslutande i de polynesiska ön vatten. Det intressanta med dessa vackra pärlor, är dock att de faktiskt inte kommer från Tahiti. Tahiti är den största ön i Franska Polynesien, men de flesta av de pärla gårdar finns i laguner utanför kusten av de andra öarna. Dessa ostron är mycket stora, ibland växer upp till 12 inches bred och väger över 10 pounds. Den enorma storleken på ostron resulterar i större-än-genomsnittet medelstora pärlor som Tahitian pärlor är kända för.

En annan legendarisk egenskap hos Tahitian pärlor är deras färg. De flesta tros vara svart i färgen, men de kan komma i en mängd vackra färger. Förutom svart, kan dessa pärlor vara brun, grå, grön, blå och lila. De har också en bländande skimrande övertoner gör dem en eftertraktad pärla för alla smycken inställning. Denna överton ofta kallad “peacock” på grund av sin mångfald av färger.

Den vackra pärla som den svarta lipped ostron producerar är inte dess enda önskvärd kvalitet. På 1900-talet dessa ostron var nästan utrotats genom jakt för sina skal ensam. Nu har återinplantering och bevarande insatser införts för att förhindra utrotning och främja tillväxt. Detta skydd behövs eftersom svart-lipped ostron brukar inte börja producera pärlor tills de är ca 3 år gammal. Detta ger typiskt dem tillräckligt med tid att växa sig stora nog för att producera en betydande pärla. Den normala tillväxt tills skörd för en Tahitian Pearl är två år.

Mycket likt andra saltvatten pärlor, de är pärlan kärnbildas. Detta innebär en vulst sätts in i ostron som sedan täcks i sin pärlemor. Skillnaden mellan andra saltvatten pärlor och Tahitian pärlor är att pärlemor av Tahitian pärlor är mycket tjock trots sin pärla centrum. Tjock pärlemor, hög kvalitet och vacker färg är det som gör Tahitian pärlor så värdefull.

Efter pärlorna skördas och distribueras till marknaden, juvelerare måste årskurs pärlorna. Det finns ingen universell klassningssystem för pärlor, men det finns ett system för allmänt accepterat av välrenommerade återförsäljare. Tahitian pärlor är oftast bedöms enligt AD-systemet. I detta system är en A pärla felfri med en perfekt lyster och en D pärla har inneslutningar över 60% av dess yta och en matt lyster.

Om du letar efter en vacker och exotisk smycke, är Tahitian Pearl det perfekta valet. Genom att handla dessa sällsynta, svarta skönheter hittar du ett tillbehör som är säker på att vara en ständig konversation pjäs som varar i åratal. Den ännu bättre nyheten är att på grund av massa odling och produktion, har dessa sällsynta pärlor blir mer lättillgänglig för allmänheten. De flesta alla kan hitta en bit av Tahitian Pearl smycken som passar in i deras budget.