kvinnor kliver in i komfortzonen så höga klackar störta från nåd

Är höga klackar på väg att störta i onåd som ett skodon favorit?

Populariteten av komfort skor växer som kvinnor spenderar mer och mer av sin tid på sina fötter – på jobbet och hemma.

Tillsammans med några massmediala bakslag för höga slingbacks, betyder det att populariteten av höga klackar är på wobble – bokstavligen.

I det nuvarande ekonomiska klimatet, där ett rekordstort antal kvinnor arbetar, har det skett en rapporterade ökningen av efterfrågan på skor som är både bekväma och moderiktiga.

Ropen är för skor som, till skillnad från höga klackar, är snäll på fötterna – och din plånbok.

Stigande nätet och High Street försäljningen har sammanfallit med en ny studie som har visat att så många som fyra av tio kvinnor har haft olyckor i höga klackar.

Även catwalk modeller, som betalas enorma belopp för att gå i klackar ser lätt, har problem vistas upprätt. Tre föll från sina upphöjda slingbacks på Prada utställning i Milano nyligen, och de som lyckats hålla sig upprätt teetered och vacklade sin väg längs catwalken som nyfödda föl.

Kanske bör de skriva in sig i stilett klassen nyligen lanserades av en New York-gym. Av hälso-och säkerhetsskäl, kan de bara lära promenader och dansa i klackar i 15 minuter åt gången (vilket säger en hel del om problemen med höga klackar), medan resten av klassen fokuserar på att stärka ben och vader att göra promenader i hälarna lättare.

För den genomsnittliga arbetstiden kvinnan, är detta inte ett alternativ. Det är stil, komfort och värde för pengarna som bildar den vinnande formeln för sko köpa denna säsong
Studien visade också att varje år tusentals kvinnor behöver så som de finner sig inte kunna gå ordentligt efter år av stilett övergrepp!

Kirurgi som en följd av illasittande skor är för närvarande på en tå-curling £ 30m per år.

Vanliga operationer som liktorn och majs borttagning, vilket kan varje kostar £ 4000, lägga till upp till £ 13.8ma år. För välkända liktorn drabbade som Victoria Beckham och Naomi Campbell, är kostnaden kommer knappast att bryta banken balansen. Men för många kvinnor är det en deprimerande kostnad som de uppenbarligen ville de kunde ha undvikit.

Mer komplicerad operation som tå riktning, som kostar runt £ 1.200 per operation, lägger upp till £ 10,4 i ett år. En ytterligare £ 3.3ma år spenderas på stortån gemensamt utbyte, £ 2m bort fångade nerver, och £ 200,000 rättelse tånaglar växer inåt, säger studien.

Medicinska experter bakom studien sade att bära höga klackar under längre perioder är dåligt för kvinnors hälsa. De uppmanade kvinnor att mixa och matcha skor för att deras kroppar tid att återhämta sig från den skada som orsakas av höga klackar.

Privat kosmetisk kirurgi på fötterna är också på uppgång, med behandlingar inklusive “fyllighet” bollen på foten med en dermal filler för att ge mer dämpning.

De växande problemen med höga klackar har lett till TUC (Trades Union Congress) kräver att arbetsgivare tappar “olämpligt” krav för arbetstagare att bära obekväma eller farliga skor.

En ny TUC guide Working fötter och skor funnit att medan många arbetsgivare ger medarbetarna möjlighet att bära hälsosam och säker skor, ett antal stora stadens institutioner och exklusiva butiker insisterar kvinnlig personal som arbetar med de offentliga bära höga klackar som en del av en klädkod.

TUC: s generalsekreterare Brendan Barber erkände att han var chockad över hur många gånger arbetsgivarnas klädkoder tillät inte att bära bekväma förnuftiga skor av kvinnor.

Han sade: “Klackar kan se glamorös på catwalks och på Hollywoodstjärnor, men de är inte lämpliga för dag-till-dag arbetet slitage. Dessa klädkoder kan leda till långsiktig fot och ryggproblem som kvinnor tvingas stå eller gå runt i höga klackar eller illasittande skor.

“Fötterna bära bördan av det dagliga arbetslivet och i stället för att oroa dig för vad deras personal ser ut, bör arbetsgivare fokusera på den effekt som fel skor och långvarigt stående kan ha.

“Arbetsgivarna bör titta på att uppmuntra sin personal att komma och arbeta i bekväma skor.”

TUC anser att arbetstagare ska kunna bära skor som är lämpliga för deras yrke, arbetsmiljö, och fötter. Det innebär att arbetsgivaren ska se till att riskbedömningen de måste göra enligt lag innefattar risker för fötterna samt halka risker.

Argumenten ser ut att springa och springa – och kanske vackla och falla. Men, för närvarande, är kvinnor röstar med fötterna och sätter komfort först!