nödvändigheten att försäkrade och värdera en diamantringar engagemang

Diamant förlovningsringar är oftast en kostsam investering för de flesta av oss. Så, är det starkt rekommenderat att du försäkrad och värdera din diamantring. Vanligtvis bedömning görs av kvalificerad och kompetent värderingsman som fungerar i personligt lösöre fältet. Det är inte ett krav för att värderingsmannen ska anslutas på ett smycken butik. Ibland arbetar självständigt utan någon koppling till smycken butik. Men det är ändå bäst att lita värderingsman som är anslutna i ett smycken butik ifall problemet existerar. Det finns vissa fall där butiken erbjuder en rabatt på ett objekt om de kommer att ha sin bedömning göras i deras butik. Bedömningar görs utifrån det aktuella marknadsvärdet och inte till det rabatterade priset.

Var försiktig med att köpa din förlovningsring, det finns några juvelerare som säljer ett smycke för en bit och sedan gav dig en bedömning för ett mycket högre värde. Det är oetiskt och olagligt och bländning på av alla utvecklingssamtal organisationer. En juvelerare som praktiserar denna typ av olaglig handling måste ifrågasättas och lämplig åtgärd bör göras mot dem.

Om du råkar köpa en försäkring baserad på uppblåsta värde då du kommer att vara över att betala för din försäkring. Smycken försäkring är främst för Retail Replacement Value. Det innebär att försäkringsbolaget är skyldigt att ersätta de objekt med samma kvalitet och slag. Det betyder inte nödvändigtvis att att försäkringsbolaget kommer att skriva en check bär värdet anges på bedömningen. I händelse av smycken förlust, kommer försäkringsbolaget betalar du ett belopp som motsvarar vad de kan ersätta punkten genom sina källor.

Många försäkringsbolag kräver inte en bedömning av en oberoende värderingsman. Om du försäkra en diamant förlovningsring är en av de viktigaste faktorn att försäkringsbolaget tar hänsyn till är att det är helt och korrekt beskrivna med det aktuella marknadsvärdet. Den bör innehålla en hänvisning till någon diamant gradering rapport som kan medfölja diamant, tillsammans med den fullständiga beskrivningen av montering i diamanten uppsättningen. Härifrån försäkringsbolaget kommer att avgöra om de kommer att försäkra ringen enligt dess beskrivning i värderingen. De flesta försäkringsbolag kräver en bedömning att göras av en Graduate av Gemmolog med utbildning om bedömning teori.

Många husägare har en policy smycken täckning. Det är viktigt att du bör kontrollera med din agent och fråga vad som krävs. Det är ett måste att du borde känna till täckning av politik och vad som inte ingår. För dem som hyr en lägenhet eller hem, är det möjligt att köpa en hyresgäst? S politik som även kan inkludera smycken täckning. Det är inte ett måste att ha en husägare? S politik. Om du hyr en bostad du kan ändå få en försäkring.

Försäkra dina smycken, speciellt din diamant förlovningsring är en bra idé. Du kan vara säker på att om något händer och om i fall du förlorar din ring, kan du fortfarande ha en ersättare med samma värde och kvalitet.