Nybörjare guide till diamanter

Diamanter har en charm om dem som gör dem mest eftertraktade ädelstenar i världen. De säger att “diamanter är en flickas bästa vän”, och mer än troligt att reaktionen beror på deras lyster, sin gnista, och hur de gör en person känner sig när du bär en. Men, vad vi känner som dessa helt klara och vackra ädelstenar börjar sina liv som stenar. De måste brytas och finslipat och utformad i vad vi känner som diamanter.

En diamant är en form av kol, och dess extrema hårdhet och lätta kvaliteter spridning gör det en mycket funktionell sten för industriella ändamål, utöver sina tilltalande visuella kvaliteter. Diamanter göra enastående slipmedel på grund av att de endast kan repas av andra diamanter. Därför är de extremt slitstark och behåller sin strålande glans utmärkt.

Den tidigaste igenkännlig hänvisning till diamant kommer från ett sanskrit text anor cirka 296 f.Kr. (före den kristna eran), vilket beskrivs diamantens egenskaper. Det är allmänt accepterat att diamanter först bröts i Indien, där de snabbt blev emblem av andlighet och helighet, dekorera religiösa idoler. Tidigt i sin historia, var diamanter säljs över hela Indien för att de olika industriella användningsområden, inklusive gravyr och borrning, liksom för deras estetiska ändamål, t.ex. för ceremonin, dekoration och utsmyckning.

Det fanns en strikt embargo mot skärande diamanter. Detta tabu startades med de tidiga traditionell användning i Indien, och slutade på medeltiden. Genom 1375, var ett skrå av diamant fräsar och polermaskiner etablerad, eftersom förmågan att omforma diamanter började mogna. De olika former som har utvecklats genom åren arbetat endast att visa diamantens skönhet och briljans, öka sin lockelse. Idag är diamanter mest familjärt används vid tillämpningen av utsmyckningar, såsom smycken.

Det finns 4 egenskaper som används som primära beskrivning anordningar av diamanter, och som används för att fastställa det slutliga värdet av en viss diamant. Dessa kallas för “4 C: s”, eller karat, klarhet, färg och klippning. Carat är vikten som mäter massan av diamant. En karat är lika med ca 0,007 ounce. Värdet av en diamant ökar kraftigt i förhållande till sin karatvikt, eftersom stora diamanter är exceptionella och i hög efterfrågan på smycken.

Klarheten i en diamant mäter mängden av inneslutningar av en diamant, eller dess inre sprickor. Främmande föremål inuti diamant eller sprickor orsakar en grumligt utseende anses inneslutningar, och tenderar att reducera betydelsen av en diamant. De betygssystem som används för att bedöma tydligheten är baserad på specifika faktorer som antal, storlek, färg och synlighet av inneslutningar (är diamanter graderas vanligtvis från felfri till ofullkomliga). Ju högre klarhet betyget är, desto mer sällsynt diamant (och mer värdefull!).

Färgen på ett strukturellt felfri diamant, och en som är fri från kemikalier är nästan helt klart, och färg-fri för blotta ögat. Detta behöver inte nödvändigtvis påverka värdet på en diamant, dock. Några rosa eller blå diamanter (som Hope Diamond, till exempel) anses spektakulära, och därför mycket värdefullt. Ett riskklassificeringssystem av D till Z (D = färglös och Z = ljust gul) används för att hjälpa till färg bedömning av diamanter.

Snittet av en diamant beskriver hur diamanten har formats och poleras från dess minerade ursprungliga tillstånd. Den “cut” beskriver nivån på utförande som har gått in i diamant, liksom de vinklar med vilka diamanten är skuren. Detta är inte samma som formen av diamant, som beskriver just det, dess form. Former såsom päron, runda, markis, prinsessan är alla välkända termer för diamant smycken. När du handlar för diamant smycken, kommer fina smycken butiker vara medvetna om 4 C: s av diamant de bär, och kommer att kunna erbjuda information om vilka pärlor du intresserad är i. Diamanter är unika, och de är de ultimata souvenirer från jorden , vilket ger ännu mer vädjan att äga en.