sex tips för att utvärdera en klocka

I världen av klockor är spännande och fascinerande. Klockor är som parfymer objekt av lust och det är svårt att säga om det begärda priset är rätt eller orimliga. Problemet med priset bara uppstår när du vill köpa en sällsynt, antik, eller begränsad upplaga klocka. Om du bara köper en modell massa som tillverkas av jättarna armbandsur då det högsta pris ges alltid i katalog och på företagets webbplatser.

Hur vet man värdet av en klocka? Det är svårt att värdera en klocka från bilder placerade på nätet. Vad som är viktigt är att kontrollera tillståndet av klockan inklusive dess rörelse. Det är svårt att bedöma en värdefull klocka från bilder på World Wide Web. Tråkigt nog folk märka slumpmässigt saker som antikviteter eller värdefulla men i verkligheten klockan är en av tusentals. Bara för att det är “gamla” betyder inte att det har ett högt värde.

Idag människor över hela världen samla klockor för funktionalitet, estetiska värde, och vintage värde. Utvärdera en klocka ska omfatta aspekter som: kvalitet, hantverk, tillgänglighet, historia, rykte, unikhet, och mer.

Ett. Överväg noga “kvalitet” av klockan. Ta reda på om utformning och konstruktion. Utreda ärendet, ratten, och rörelse. Viktiga faktorer är funktionalitet, noggrannhet i att hålla tiden, tillförlitlighet tillverkning, och livslängd. För att bli en “samlarobjekt” en klocka måste föra med sig en bit av historien.

2. Ta reda på de små detaljerna i konstruktionen. Aspekter som spelar en roll är innovativitet, komplexitet rörelser, och de mekaniska funktioner. Ibland en klocka vinster värde eftersom det innebär en förändring i sättet klockor arbete säger till exempel den första digitala eller automatisk klocka.

Tre. Bestämma dess värde baserat på hur många som översvämmar marknaden. Ju färre siffror desto mer “samlarobjekt” en klocka är. Eller om det tillhörde en stor personlighet som “Einstein” eller om den deltog i “göra historia,” bars när någon klättrade det högsta berget för första gången eller flög runt om i världen.

4. Betrakta efterfrågan på klockan. Vissa klockor är populära bland samlare inte för att de är sällsynta men eftersom de är funky eller “annorlunda”, de har stor nyfikenhet värde. En klocka kan få importera på grund av deras varumärke till exempel många vilja inneha en “guld-Rolex.”

Fem. Väg-och nackdelar med anseende. Många klockor sälja bara för att x, y eller z gjorde dem. Mycket ofta en tillverkare köps klockor från andra och sålde dem med sin “etikett.” Och dessa klockor är kända på grund av ett “varumärke”.

6. Vet du vad klockan hämtar på marknaden genom att göra en undersökning. Fråga om ägaren kommer att tillhandahålla en oberoende utvärdering av en klocka expert.

Varumärken som är populära är: Rolex, Breitling, Heuer, Omega, Patek Phillippe, IWC och Girard Perregaux bland andra.

Världen över samlare och kännare anser: Åldern på en klocka, unikhet, tillverkare, datum för utfärdande, sällsynthet, mekanik, rörelse, och reparation. En annan kanske viktigare faktor är ägandet.

Läs om klockor via World Wide Web, från auktioner och utställningar titta. Om du får en chans visa berömd samlingar. Gör anteckningar och väga för-och nackdelar med att samla in. Bestäm vill jag samla av mekaniker eller användning. Eller är jag intresserad av vem som bar klockan när. Hitta din egen nisch och nivå och “hålla ett öga på de klockor.”