5 enkla tips som hjälper dig välja rätt Diamond_

4 C: s av Diamond – Även om du inte behöver vara en kännare, som har grundläggande kunskaper i 4Cs (Carat, Klipp, Färg & Clarity) i en diamant kommer att hjälpa dig mest i att välja den perfekta diamanten. En person som vill gåva Diamond in som en ring skulle ha nytta av att veta att han skulle titta på Carat storlek & Klipp och kan kompromissa om andra 2C s som ett normalt öga inte skulle kunna skilja Färg & Clarity lätt. Alternativt om en person om du letar efter en Dosham gratis diamanter (mest populär i södra Indien), blir Tydlighet är den viktigaste faktorn.
För mer information om 4Cs Ruter, besök guiden diamant köpa.

Lär känna Former – Diamonds kommer i olika former som runda, hjärta, päron, prinsessa, Asscher, strålande, Marquise, oval osv oftast runda formen är den mest föredragna som det skärs enligt en exakt formel med 58-facetter , fördelat sin krona (överst), gördel (bredaste delen) och paviljong (bas) som garanterar maximal briljans. Som sagt, du bör titta på andra Diamond former även när de kommer till ett lägre pris per karat jämfört med rund form.
För mer information besök diamant former,

Certifiering – som en människa tumme utskrifter, kan varje Diamond identifieras genom sina unika egenskaper – 4Cs, polska, Symmetri, fluorescens, inneslutningar etc. alltid vara dubbelt säker på vad du får och insistera på ett certifikat från enda internationella välrenommerade labb som GIA , IGI & HRD.
För mer information besök Diamond certifiering.

Tillfälle – Del av “Diamond Experience” är att fira händelsen där diamantsmycken ges, eftersom detta kommer alltid att vara ett minnesvärt ögonblick. Så förstår Likes & Ogillar den person som du är Gifting till innan du avslutar.
Du kan göra detta genom att:
Att uppmärksamma andra smycken som han / hon har på sig – gör de föredrar enkla eller unika mönster
Vilken Metal val skulle se vacker på henne – guld, gult guld, rosa guld och platina? Kontrollera först.
Har beundrar hon någon annans Jewellery? Om så är fallet, ta reda på varför

Budget – Ha alltid en budget i åtanke innan du går vidare med köpet. Gör en prisjämförelse med 2 eller 3 juvelerare för att få en ungefärlig uppfattning om vad priset kan bli. Du skulle få samma diamantsmycken till ett bättre pris på nätet speciellt på Caratlane.com.
Du skulle ha direkt tillgång till över 1,00,000 + Diamonds från inventering av över 4000 + diamanthandlarna över hela världen. Så till exempel, för en 1 Carat Diamond, kan du välja från 1580 Diamanter på Caratlane.com jämfört med 1 eller 2 rutor från en butik.
Caratlane.com har vänt marknadsdynamiken. Istället för en Supply side kontrollerad marknad, på Caratlane.com, de konkurrerar med varandra för att sälja sina diamanter. Så du är säker på att få det lägsta priset för alla Diamond specifikationer.
Caratlane.com äger ingen Inventory. Så vi har inte lagerkostnader, lager driftskostnader eller reklamkostnader som ökar Diamonds priserna med 25% för Återförsäljare. Vi föredrar i stället att förmedla detta mervärde till slutkunden. Också när vi inte är bundna av någon Inventory, ger vi dig Diamanter som du behöver i stället pressa vad vi har.