diamant-köpa tips

Många människor vet inte vad de letar efter när de bestämde sig för att köpa en bit av diamant smycken, speciellt om det är deras första gången köper en förlovningsring eller en present till en nära anhörig. Det kan vara en överväldigande och skrämmande process, går in i detaljhandeln, titta på alla de olika, fina, dyra delar. Du har förmodligen stagade dig att betala mer än du vill, men du vill undvika att betala för mycket. Det första är att komma ihåg att inte köpa en diamant bara för att det ser ut som det kostar mycket mindre än de andra bitarna i butiken.

Bara för att det är en diamant betyder inte att det är värdefullt. I själva verket kommer en stor del av diamantens värde helt enkelt från efterfrågan och mystik i samband med det. Det finns flera extremt låg kvalitet bitar av diamant smycken som marknadsförs för tjugo spänn och värda mindre än fem. Likaså, bara för att något är marknadsförs som “till försäljning”, betyder inte att det är det bästa priset eller det bästa diamant bitar där ute. Prisvärdhet diamanter har en väsentlig smycken kombination av kvalitet och pris, som båda ska ha lika stort inflytande på ditt beslut.

Om den person du köper smycken för har helt förälskat sig i en pjäs som du och din familj absolut inte har råd med, vara fast. Som säljare om det finns några andra bitar som det eller forskning på nätet, men inte spendera pengar du inte har och inte kan komma över ett smycke. Vara en intelligent shopper. Det finns hundratals miljoner vackra bitar av diamant smycken i världen, den ena dyra en som tilltalar de flesta på den tiden är varken den bästa eller den enda där ute. Du kan ha det i åtanke som något att spara ihop till, men övning diskretion.

Bara för att butiken har ett certifikat för en viss lös diamant eller smycke betyder inte nödvändigtvis att det är hög kvalitet. Många officiella rapporter om en ädelsten är skrivna på ett sådant sätt att endast professionella gemologists och hängivna samlare pärla kan förstå vad de menar. Intyget som presenteras för er kan säga att diamanten är den fattigaste kvalitet som en diamant kan vara, eller det kan säga att det är ett vackert exempel på diamanter överallt. Du skulle inte veta men.

Om du försöker att köpa ett smycke gjort med en icke konflikt diamant, tänk på att medan diamant certifikat är en mycket bra indikation på hygienen, är det möjligt att kringgå och skapa sådana handlingar. Certifikatet är så mycket av en garanti som du kan få, men transporter av blodsdiamanter gång glida in i transporter av icke konfliktdiamanter. Dessutom, medan de 4 C: s (Cut, Color, Clarity och Carat Vikt) är välkända och högt marknadsförs, de är bara en bråkdel av de variabler som går i beaktande när en diamant som betyg.

Inte har 4 C: s vara den avgörande faktorn i din diamant köp. När du tittar på snittet av diamant, tänk på att det inte skulle vara för grunt eller för djupt. Den perfekta diamanten kommer att kunna reflektera allt ljus som den utsätts för. Diamanter med en tyngre karat vikt är dyrare än de med en lägre vikt, men du inte vill köpa en diamant som är alltför låg kvalitet. GIA diamant ringar och andra diamant smycken är i allmänhet ett säkert kort, men du bör vara säker på att du förstår certifiering.

Tydligare diamanter är också dyrare, eftersom de är de mest attraktiva och lätt färdas genom dem bättre än en något grumligare diamant. Färg bestäms på ett brev skala. Diamanter rankade mellan D och F anses vara färglös, mellan G och J är nära färglös, men inte riktigt. Diamanter som är mellan K och N har gulaktiga nyanser. T och Z är ljusgula. Detta beror på att gul är den vanligaste färgen som finns i diamanter. Många diamanter som verkar vara färglös faktiskt har en svag gul nyans. “Fancy” färger, som inte är svagt gul, kan inkludera levande gula, blå och rosa.