hur man ska förstå sterling silver brittiska stämplar

Den brittiska kontrollstämpling standarden på silver är mycket hög, bara från att titta på kännetecknet du kan tyda vilket datum objektet gjordes, vem tillverkaren var och i vilken stad det var kontrollstämplas. Detta gör att vi hittills bitar som går ända tillbaka till den 16: e century.You kan hitta mer information om stämpling på Annabel Chaffer hemsida.

Tillverkarna märke (exempel)
Finhet (delar / tusen)
assay office märke (London)
datummärkning (1999)
bildsymbolen

Brittiska Sterling Silver Stämplar är också din garanti för renhet silver (högre än 92,5% renhet). Detta är inte fallet i andra länder där silverhalten kan vara lägre eller i vissa fall obefintlig.

Sedan slutet av 12-talet har det funnits en strikt kontroll av föremål tillverkade av silver i England. Varje bit av silver som produceras i Storbritannien är enligt lag skyldiga att sändas till en Assay Office för kontrollstämpling. Om du köper en bit av brittisk stämplat silver är du garanterad en kvalitet objekt och en unik gåva, som kommer att hålla sitt värde och bli en investering för framtiden.

Se detta exempel på en unik gåva av en silver parfym atomizers gjorda av en engelsk silversmed vid Annabel Chaffer hemsida.
Silver bitar gör unika gåvor som ofta uppfattas som arvegods. Detta gynnar givaren eftersom de då är i tankarna hos mottagaren.

historia kännetecken
Kontrollstämpling representerar en av de tidigaste formerna av konsumentskydd. Ett kännetecken är en serie varumärken tillämpas på guld, silver och platina artiklar. Det indikerar att artikeln självständigt har testats vid en Assay Office och garanterar att det uppfyller de rättsliga normerna i ädelmetall innehåll, känd som finhet.

År 1238 Henrik III beordrade att alla guld-och silversmeder måste ha sina varor analyseras (från franskans “assai”, för att testa) och uppfyller vissa normer.

Lagen av Edward I, 1300, påbjöd att alla guld och silver arbete bör vara, “Av sterling dämpa eller bättre, på nöjet av honom till vem arbetet belongeth”.

Genom 1363 var guld eller silver Smith hade att stämpla varje arbete med sin personliga prägel för att visa att de hade träffat de fastställda normerna.

I 1478 års märken infördes för att ytterligare skydda konsumenterna.

Tullagen av 1842 konstaterade att alla silver importen till Storbritannien skulle analyseras och markeras i en brittisk analys kontor, med retroaktiv verkan från 1800.

Sedan slutet av 12-talet har det funnits en strikt kontroll av föremål tillverkade av silver i England. Detta är fortfarande regleras och kontrolleras av Goldsmiths Hall i London till denna dag. Varje bit av silver som produceras i Storbritannien är enligt lag skyldiga att sändas till en Assay Office för analys. Om de nödvändiga rättsliga normer uppfylls silversmeden s märken sedan stämplas på artikeln.

I Leopard huvud är märket av London Assay Office och har varit i kontinuerlig drift sedan 1300, då Wardens i bolaget gavs ansvaret för märkning guld och silver varor, som passerade analysen, med kungens märke Leopard huvud.

Fortfarande baserat på Goldsmiths ‘Hall, och använder den mest up-to-date teknik, i London Assay Office stämplar flera miljoner artiklar varje år. Det är också sekretariat för föreningen för europeiska Assay kontor. Kontrollstämpling genomförs nu enligt det lagstadgade jurisdiktion Kontrollstämpling Act 1973. Lagen fastställde också British Kontrollstämpling rådet. Rådet har olika befogenheter och skyldigheter när det gäller stämpling, vilket inkluderar att säkerställa adekvata testmetoder och stämpling anläggningar i Storbritannien. För ytterligare information besök The Annabel Chaffer hemsida.