Hur köper du dina skor

När vänner träffas det är roligt vad som kan dyka upp som samtalsämnen. Förra året fick jag prata med en grupp vänner och vi började diskutera frågan om skor.

Skor är inte i huvudsak så konstigt ett objekt att diskutera. Många av oss bär dem på ett extremt regelbundet så det kan tyckas som en ganska självklar punkt att nämna.

När man tänker på det dock, hur ofta du talar egentligen om dem? När vi började diskutera dem vår uppmärksamhet vände sig till där vi var all shopping.

Ett antal av oss använde high street butiker, medan andra valde att köpa deras nätet. Det var intressant att höra de skäl som människor gav för shopping på det sätt som de gör.

För vissa, verkade det uppenbart att skor ska köpas från en butik på fina gatan. Det var inte alltid helt enkelt en fråga om tröghet eller en känsla av att detta alltid varit det sätt som saker och ting hade gjorts.

Många såg high street-butiker som det bästa alternativet, i synnerhet när det gäller service. De undrade hur det var i själva verket verkligen möjligt att köpa online.

Det fanns ett starkt argument för att vissa personer velat prova på sina skor och se till att de var bekväm innan du köper. De ansåg att detta var bara möjligt i en sådan butik.

Andra var inte fullt så övertygad. De undrade om försöker på ett par skor i en butik för bara några minuter gav verkligen mycket av en guide till hur bekväma de skulle vara under en viss tid.

De påpekade också att det var lika möjligt att köpa skor på nätet och sedan skicka tillbaka dem till Internet-återförsäljare om de inte var rätt.

De största argument för att köpa på nätet var att detta alternativ gav tillgång till ett bredare utbud av skor och gjort det lättare att jämföra priser. I själva verket var det ses som ett bättre sätt att få en bra affär.

Denna hela konversationen har gjort mig tänka om det sätt på vilket jag köper skor – hur du köper din?