sjuttonhundratalet smycken

Är du intresserad av sjuttonhundratalet smycken? Vet du vilka bitar var viktigt under den tiden? Samla sjuttonhundratalet smycken kan bli både en rolig hobby och en säker investering.

Smycken har haft olika användningsområden vid olika tider genom historien och avvikande betydelse för olika människor. Smycken har använts för att visa rang för vissa människor, och för andra är det ett sätt att stoltsera deras rikedom. Ibland har smycken haft religiösa konnotationer eller betydelsen. Vanligtvis är dock smycken ett sätt att pryda sig för att passa in med traditionellt anpassade eller mode. smycken stil kan variera kraftigt från en kontinent till en annan, eller till och med från ett land eller stat till en annan. Sjuttonhundratalet smycken var inget undantag.

Medan jordens tidigaste mänskliga invånare kan ha använt smycken som består av sådana saker som blommor, nötter, bär, snäckskal, ben, fjädrar, attraktiva stenar, tänder, metaller och liknande poster, bytt stilar mycket under århundradena. Folk började använda alltmer värdefulla material såsom guld och ädelstenar. Århundraden sedan, använde egyptierna många emblem i smycketillverkning, och införlivade dessa emblem i kragar, armringar och ankelband. Romarna började göra cameo smycken, gjorde kelterna guldsmycken utformats i Celtic knop.

Olika kulturer runt om i världen används och designade smycken i blandade sätt. 1300-talet introducerade glaspärlor. Senare emaljer, broscher, gördlar, halsband, armband, hängen och alla möjliga andra smycken dök upp. Före 17-talet, var smycken inställningar nästan glömt eftersom de flesta smycken var så laddade ner med stenar som lite av stilen eller inställningen kunde ses. Lyckligtvis var det om den tid som pråliga, iögonfallande visning av ädelstenar gav vika för de mer-tilltalande stilar av lapidaries och smycken designers.

Vid tiden sjuttonhundratalet rullade runt, hade smycken stilar förändrats drastiskt i Europa och USA. Medan armband gång var populärt, de förlorade en del av sitt överklagande på sjuttonhundratalet. Anledningen var inte så mycket att kvinnor inte uppskattar vackra smycken om sina handleder, var förändringen beror mer på de lång-muff klänning stilar som bärs av de flesta kvinnor. Armband skulle ha varit ett slöseri med pengar, eftersom hylsorna skulle ha gömt någon handleden prydnad. Några hade fortfarande armband, men de var inte lika vanligt som de tidigare hade varit.

Istället för armband, var sjuttonhundratalet smycken till stor del består av örhängen, broscher och halsband. Strängar av pärlor, dekorativa knappar, fickur på guldkedjor, berlocker och lådor snus representerade några av de ledande stil uttalanden av dagen. För de rika, utsmyckningar såsom stomachers fästa vid midjan, och sprayer av diamanter bärs i håret var populära vid formella evenemang. För den mindre väl-att-göra, var halsband gjorda av utsäde pärlor populär i vissa kretsar.

Samla sjuttonhundratalet smycken kan vara mycket roligt, och det kan vara en inflationsbekämpning investering. När du studerar historia sjuttonhundratalet smycken, kommer du att bli förvånad över hur mycket du kan lära dig om historien om ditt eget land och förfäder. Det finns flera böcker tillgängliga att introducera dig till ämnet, liksom många on-line webbplatser.