banding tillsammans-tips för att hitta den perfekta förlovningsring och bröllop band

Samma råd jag ger par köper en förlovningsring sak gäller när du handlar för vigselringar: Välj ringer du ska vara glad bär vardagen i ditt liv.

Kom ihåg att dina vigselringar är inte “för-the-ögonblick” inköp, liksom många som utgör den största delen av ditt bröllop budget. De förblir länge förbi blommor och bröllopstårta. Så varför skulle inte du investerar i de finaste och mest bestående symbolerna för att uttrycka din största engagemang?

Tänk på det här sättet, om du var tvungen att bära en outfit hela tiden skulle du välja klokt, att köpa den mest hållbara, bekväma, vackra tyg tillverkade i en varaktig stil som talar till din personlighet. Detsamma gäller för en symbolisk, signatur tillbehör du kommer att bära dag in och dag ut.

Utan tvekan är en stor uppmärksamhet ägnas brudens förlovningsring, vilket enbart betyder “löfte” att hindra vigsel. Men vigselringar, de verkliga symboler för ditt äktenskap och engagemang, ofta förpassas till sista minuten beslut när de ska vara din högsta prioritet.

I genomsnitt par tillbringar $ 29.000 för deras bröllop, exklusive smekmånaden, med mer än 50% anslagits till receptionen, och mindre än 10% öronmärkts för båda vigselringar. Vissa brud budgetar föreslår tilldela högre procenttal för engångsåtgärder som inbjudningar, musik och favörer än viktigare ringarna.

Jag råder par ser att på vigselringar medan shopping för förlovningsring. Om inte då, åtminstone börja shoppa sex månader innan ditt bröllop datum. De flesta juvelerare erbjuder layaway planer så att du kan betala av ringarna över tiden. Jag har funnit att par som väntar på att köpa sina vigselringar tills elfte timmen av planeringsprocessen hamna överge smarta överväganden som platina och extramaterial som diamanter eftersom de har gått över budget då.

Håll vigselringar i spetsen för din planering. Typiskt bruden väljer ett band som kompletterar hennes förlovningsring (en annan anledning att handla förr än senare). Omkring 60% av brudar inkluderar diamanter i deras band. För hästskötare, är passform en kritisk attribut, även om vissa 15% också vill diamanter.
Trenden är för ringar genomsyrade med mening och karaktär-anpassade på något sätt från strukturerade ytor till snidade symboler och graverade inskriptioner. Platinum hållbarhet innebär att dessa kommer att hålla längre och inte slits lika lätt. Män blir mer äventyrlig i bandet stilar de väljer, som smycken designers expanderar val för herrar.

När beslut fattas om dina band, kom ihåg att det är inte så mycket om att matcha designen som det harmoniserar. Jag förespråkar metall harmoni i alla vigselringar. Och av alla metaller, ger platina hållbarheten uttrycker störst engagemang.

Allergivänliga, är platina smycken i allmänhet 95% ren, till skillnad 18k-guld som är endast 75% rent. Den rena vita lyster av platina förbättrar sanna briljans av diamanter och är den perfekta bakgrunden för färgade ädelstenar. Dess täthet och vikt gör den tåligare än andra smycken metaller, kan hålla stenarna säkert i sina inställningar. Platina är resistent mot värme och syror och inte slits ner så snabbt som andra smycken metaller. (Tips för brudar:. Inte bära en ring platina engagemang mot ett vitt guld bröllop band, eller vice versa) Därför metall harmoni!

Dessutom behöver brudgummen stämmer inte utformningen av hans band till det av sin brud, låta honom välja en stil som bäst passar hans personlighet. Ändå väljer samma metall som bruden är den definierande faktor som binder de två ringarna. Se skönheten i metall harmoni?

Och, medan platina kan vara något dyrare än guld, ger det den bästa avkastningen på investeringen och den bästa långsiktiga värdet för par. Om du är på en stramare budget ska du veta att många fina smycken designers skapar platina stilar till mycket överkomligt pris pekar dessa dagar. Så, behöver du verkligen en sitta ned middag? Varför inte prova buffén och placera dina pengar på de objekt som varar livet ut!

av michael O’Connor, smycken och stil expert