celtic ring vad är och varför ska jag plocka upp en

För tusentals år sedan var kelter, en grupp av självstyrande stammar fördelade över vad som finns nu Europa, högt utvecklad hantverkare skapar mönster av knutar, och ringar som inspirerat skaparna av den moderna smycken av vigselringar. Men att försöka förstå dessa mönster av knutar & varför äktenskap allianser är så perfekt kan vara en illusion. Dessa mycket gamla motiv har sina rötter i mystiska kulturer preliterate gånger.

Även skriftliga beskrivningar av de tidigaste Celtics härrör från romarna, visade några knutar som finns i Östeuropa data från minst 20.000 år gammal. Vi vet att kelterna trodde på gudomlighet på jorden & alla naturliga förhållanden kopplade till den. Deras kyrkogårdar hade enormt och varierat lokala gudar landskap. De trodde på den naturliga världen som heliga och de trodde också att varje flod, berg och träd hade sin egen ande. De ritualer utfördes i privata ek omgivning eller vattenfall. Den keltiska ledarna hånade även människoliknande bilder av de olympiska gudarna och de vilda djuren i dalarna och skogarna.

Hantverk av knutar, som idag har blivit synonymt med den nuvarande utformningen av “Celtic” var helt klart en helig form av konstnärliga uttryck. Några av de mest kända mönster bevarades i speciellt inredda manuskript, som Book of Kells som på något sätt lyckades överleva vikingarnas invasion. Den skapades i det 9th århundradet i ett kloster på Skottlands kust, och har utmärkta bilder av människor och djur utsmyckade med motiv av knop mönster, vilket förbinder medeltida kristendom med antika Druidic kultur.

I den västerländska kulturen, det finns en lång och ärevördig tradition av konstnärer som inspirerats av motiv som bygger på knop. Celtic skisser var mestadels populär under renässansen. Leonardo da Vinci, Michelangelo och Raphael studerat & används knutar i sitt arbete. I modern tid, är några av Picassos tidiga verk starkt påverkad av knop mönster. Det har alltid funnits en grupp av skulptörer och konstnärer som höll lågan brinnande med Celtic knop i smycken och andra konstnärliga uttryck.

För vissa människor, valet att ha unika förlovningsringar, i detta fall en keltisk vigselring är ett uttryck för deras djupa önskan att få kontakt med sin egen tillblivelse. De identifierar sig med den europeiska traditionen som behandlar jorden som en mamma. Det är också väldigt lätt att förälska sig i den andliga keltisk musik och poesi. Andra vill helt enkelt att använda varje dag en unik vigselring som är attraktiv och meningsfull.

Oavsett om du har keltiska rötter eller inte, kommer en keltisk vigselring designen alltid lämpligt eftersom det innebär en universell och symbolisk innebörd. I den mest allmänna mening, knutarna skildrar två olika vägar samman.

Livet självt kan ses som ett stort nätverk av relationer som uttrycks i ämnet knop. Även vår egen andliga väg, bildligt talat, kan ses som en väv av sammankopplade erfarenheter. Celtic vigselringar finns där för att påminna oss, i en fysisk form, om vår mystiska samband med en annan person och den stora livets väv.

Denna uppsättning av individuella erfarenheter gör oss annorlunda, och det är därför vi känner mer intresserade av att vissa skäl knutar i partnerskap än andra. Vad ger dig och din fästman tillsammans kan mycket väl återspegla karaktären av din relation. Vissa par lockas till enkla och lättflytande knop mönster och detta kan kanske åskådliggöra ett åtagande baserat på harmoni och frid. Olika mönster av knutar som passar väl förlovningsringar är mer dynamisk och komplicerad, vilket tyder kreativa element, eller fanatiska ups & downs.