hur automatiska klockor fungerar

vad hände med lindning?

Beroende på din ålder, du kanske eller kanske inte ihåg att jag såg din far vinden sin klocka varje kväll innan sänggåendet. Om han inte gjorde det, skulle han vakna säkert till en klocka som hade stannat. Dessa dagar blev historia med tillkomsten av den automatiska klockan. Vad gör det automatiskt? Den har fortfarande samma grundläggande mekanism för att hålla klockan fungerar, men hur den mekanismen drivs förändrat hur vi vårdas våra klockor.

Alla mekaniska klockor arbetar på ett liknande sätt. De kräver en förflyttning av en serie kugghjul till “tick” av tidssteg, vilket i sin tur registrerar som rörelser i händerna på framsidan av klockan. En rötor i klockan sitter på en personal i mitten av klockans rörelse. Den roterar i en cirkulär rörelse och vindar drivkraften som är källan till makten i mekaniska klockor. Med en automatisk klocka lindningen av denna spiralfjäder görs automatiskt med någon arm eller handled rörelse.

Automatisk, automatiska klockor fungerar bra för människor som bär klockan varje dag, men om du inte bär klockan ofta, behöver det manuell ungefär två gånger i veckan. Även automatiska klockor stannar arbeta bättre om de lindas manuellt ungefär en gång varannan vecka, eftersom det hjälper till att hålla klockan smörjas. Det är en missuppfattning att automatiska klockor aldrig behöver någon automatisk, eftersom det beror på armens rörelse för att hålla den fungerar väl.

En effektreserv låter rörelsen av din klocka håller tiden för någonstans mellan 10 och 72 timmar. Det finns något som kallas en effektreserv, och större reserven, desto längre din automatiska klocka kommer att hålla igång utan ytterligare rörelse eller lindning manuella.

Rolex var den första klocktillverkaren att utforma och patentera den rotor system som fortfarande används idag. De kallade det Eviga och det var en del av den populära Oyster linje skapades i början av 1930-talet. Emile Borer var Rolex tekniker som kom upp med systemet, men han var inte den första att utveckla en rotor. Denna åtskillnad går till schweiziska urmakare, Abraham-Louis Perrelet så länge sedan som 1770. Detta var ganska uppfinningen eftersom det inte skulle vara förrän långt senare i tiden som armbandsur var slitna och det var bara inte tillräckligt fysisk rörelse med ett fickur att göra det ett rimligt sätt att flytta rotorn och vind drivkraften.

Automatiska klockor skiljer sig från kvarts klockor som drivs med batterier och inte genom antingen en manuell eller automatisk lindningssystem. Drivs med ett batteri, vibrerar kvartskristall inuti en kvarts klocka nästan 33.000 gånger per. Titta batterier håller ungefär två år, där automatiska klockor har en aldrig sinande källa av kraft: förflyttning eller rörelse.

Kvartsur står för huvuddelen av prisvärda klockor försäljning idag, men kännare av klockor fortfarande gillar prestige och elegans i en fint utformad mekanisk klocka. Automatik har börjat återta en del av den kvarts marknaden på senare år står för stora ökningar (95%) i försäljningen mellan 1993 och 1995.

Smörjning är viktigt att hålla en automatisk klocka går bra. Klockor kan smörjas genom att manuellt linda klockan periodiskt och ta den till en juvelerare en gång om varje 3 till 5 år. När du spolar en automatisk klocka, bara linda det omkring 30 till 40 gånger eller tills du känner ett visst motstånd. Hålla klockan är en klocka slingrande box är också ett bra sätt att hålla klockan smörjas.

Automatiska klockor är också ganska överkomligt. De kommer faktiskt i alla prisklasser. Några ekonomiska varumärken är Invicta klocka och Orient watch, och sedan priset kan nå in i mycket dyra utbud beroende på utsmyckningar eller prestige av ett visst märke.