pvc stövlar starten i Frankrike

PVC Boots är väl etablerad som en genre av den totala fashion look idag och det kanske förvånar dig att veta att de inte ens existerade innan 60-talet när de bara används på gården eller för ridning.

Idag ingen fashionista skulle vara utan minst en anständig par stövlar i pvc i sin samling. De är slitna året runt och även under varma dagar, kommer du fortfarande se flickor som bär den senaste look, även om de inte hänvisas till att så gogo.
De har helt enkelt blivit ett mode standard, oavsett hur stilar har gått vidare.

1960 var när stövlar etablerat sig som high fashion. I denna tid kjolar blev kortare och kortare. Och stövlar blev lång och tät. Mode var inriktad på att presentera benet och stövlar var perfekt för detta. Innan detta på femtiotalet och början av sextiotalet, dansade unga kvinnor i ganska obekväma och vingliga stilettklackar. Inte så surprsing sedan, fann att tonåringar bär stövlar ett attraktivt alternativ och de antogs för dansgolvet.

Kalv-high white pvc stövlar namngavs Gogo efter fransk term som betyder överflöd. Och strax efter, stövlar etablerat fast themsleves som high fashion, bärs av kvinnor i alla åldrar. Den franska modeskaparen Andres Courrege, började med att designa underbart stylade kängor 1964 och främjas ytterligare genom franska sångerskan Francoise Hardy. Detta är de sätt på nya trender i modern popkultur.

Sedan dess har stövlar kvar som en del av mode. Styles har utvecklats men stövlar är fortfarande bärs som ett sätt uttalande. Den gammaldags Wellington boot har också etablerat sig som en stapelvara, förmodligen på grund av de praktiska bär dem på popkonserter.

När, var Gummistövlar endast tillgänglig i svart eller grönt, men nu är de färgglada och mönstrade. Så nu bärare vid dessa händelser ser helt den delen.

Som 60-scenen fortskred, blev pvc stövlar tätt och högt, med högre klackar och långa dragkedjor. Boots blev lårhöga, bärs under den minsta av mini kjolar. Gogo stövlar var ursprungligen vita, men som du förväntar dig med mode, blev de avaialable i många färger.

Vinyl pvc var populär, grund av att vara tight och klängig, utan av sjuttiotalet, började läder för att göra sitt utseende. Linedance på 1980-talet hjälpte till att starta efterfrågan på cowboy och cowgirl boots.
Boots krympt tillbaka till halva vaden, och tårna blev pekade, accessorized med tofsar.

Kanske var det möjligheten för boot koncept, att kunna anpassa sig och ta på nyare och mer en up-to-date förändringar, som bidragit till att fastställa dess livslängd.