sommar vård för din diamant

Det gamla talesättet att “diamanter är för evigt” kanske låter kliché, men bygger på absolut sanning. Diamanter har en skönhet, briljans och hållbarhet som är andra till någon annan natursten på jorden.
Tyvärr beror på diamantens hållbarhet, de flesta glömmer att den största omsorg och uppmärksamhet fortfarande krävs för att hålla dessa ädelstenar ser showroom skarp. Vid vård av en diamant, kan sommarmånaderna vara den svåraste på stenen och inställningen. Denna sommar, innan det roliga börjar, ställa lite tid åt sidan för att hålla din dyrbara stenen i toppskick.

Diamanter är det hårdaste sten på jorden, men inställningarna en diamant behöver för att bäras är inte riktigt lika hållbart. Den guld, silver, platina och palladium används för att hysa din sten kan visa mycket verkliga tecken på slitage tack vare sommarens unika händelser och aktiviteter. Här är några tips att ta hand om din diamant i sommar.

Ett. Undvik saltvatten. Medan klor närvarande i simbassänger kan skada monteringen av en diamant stycke, kan saltvatten skada diamant själv. De eroderande egenskaper saltvatten kan agera som sandpapper på ytan av diamanten som orsakar stenen att framstå som mindre levande och lysande. När du simmar i havet vatten eller andra former av salt vatten, avlägsnande av diamant bitar rekommenderas. Om din diamant har polerats av saltet, ta den till en guldsmed för en rengöring. De industriella buffertar som används för att lysa diamanter kan returnera briljans till sten.

2. Minska mängden olja och fett. Sommaren är känd för solskyddsmedel, krämer och sprayer bugg som bidrar till en mer njutbar sommar för bäraren. Dock kan dessa objekt gör en diamant verkar trist och livlöst eftersom de bygger på tjocka lager av sot. Förutom de naturliga oljor och svett produceras av våra kroppar, tillade de oljor som vi tillämpar bör rengöras regelbundet under sommarmånaderna. En daglig sus av din diamant i varmt vatten med en mjuk rengöring lösning är tillräckligt för att hålla din diamant mousserande.

Tre. Expeditioner inte för diamanter. Den hårdaste sten i världen har förmågan att bryta. För de grova och tuffa familjeutflykter som vandring, klättring och camping, lämnar diamantringar bröllop, förlovningsringar och andra lös diamant smycken hemma är en bra idé för både diamant och bäraren. Inte bara kan grov aktiviteten orsaka en diamant till chip, men monteringen kan vara vanställd orsakar diamant att falla ut under aktiviteten. En annan risk är ring avulsion som uppstår när en ring är fångad och slet från fingret på bäraren. Utomhusaktiviteter är bäst kompletteras med smycken-fria händer, hals och armar.

Din diamond är en vacker skatt som är tänkt att hålla en livstid. Men med den mängd kemikalier (både konstgjorda och naturliga) och “extremeness” av dagens fysiska aktiviteter, behöver diamanten lite extra vård för att hålla så lysande som det var på dagen för köpet. Denna sommar, ta en extra stund för att ta hand om din diamant att säkerställa att dess tidlösa skönhet kan ses året runt.