Swarovski kristaller anekdoter och manschettknappar designer

Idag, Swarovski-kristaller, valet material av världsklass manschettknapp designers som Ian Flaherty, Veritas Presenter och Tateossian, som används med stor framgång. En känsla av lyx förlängs genom sterling silver och emalj skapa formulär som speglar vackert, textur influenser vid varje vinkel. Naturligt ljus blir plötsligt en del av upplevelsen skåda observatören som det studsar varje aspekt av Swarovski Crystal.

Om du är ett fan av Swarovski Crystal smycken, sedan läsa på
År 1892 registrerades Daniel Swarovski ett patent för hans maskin som slipad kristall i industriell skala med större snabbhet och precision än den manuella processen. Detta var början på en av de mest eftertraktade kristallproduktion centra i konsthistorien. Daniel Swarovski grundade sitt företag i Alperna, uppkallad efter sin familj, 1895.

I slutet av 19-talet, var crystal regelbundet används för att förbättra formella festkläder. Crystal stycken faktiskt sys in formella jackor och kappor. Swarovski utnyttjade denna modetrend och 1913, han skapade sina egna kristaller uteslutande för modeindustrin.

Alltid entreprenör, använde Swarovski lagring av skärmaskiner och material under första världskriget för att förbättra sin verksamhet. För krigsinsatsen, producerade Swarovski slipning och dressing verktyg som användes för att bearbeta kristall stenar och han marknadsfört dem under namnet Tyrolit 1917-1919. Fram till omkring 1956, skulle Swarovski använder ofta nyheterna i sitt ursprungliga kristall bolag genom att utveckla dotterbolag som avses produkter för fordons-och vägbanan reflektorer, teleskop, och linser.

I mitten av 20-talet, återvände Swarovski till arbetet av smycken-making och kristall marknadsföring med speciella behandlingar för att producera färgglada effekter inom kristallen. Denna nyfunna popularitet Swarovski stycken gjorde företagets kristallen önskad kristall för kända ljuskronor som prytt sevärdheter som Metropolitan Opera House, stora museer och slott som ägs av europeiska monarker. Genom det sena 1960-talet, var Swarovski stenar används i hem design, mode och smycken marknader världen över.

Genom 1976, Swarovski verksamheten expanderat från det av en skärning, tillverkning och smycken produktionsanläggning till ett företag åtagit sig att silver kristall som slutprodukt för statyetter och samlarföremål. Det första kristall collectible säljs av Swarovski var en mus statyett. Musen, en storsäljare i Innsbruck olympiska spelen, åtnjöt framträdande i hela världen. I början av 1990-talet, presenterade utställningar Swarovski kristaller och kristall-teknik. År 1995 firade företaget sitt 100-årsjubileum med produktionen av en framstående Swarovski talet svan i silver kristall. Under samma år öppnade företaget sin mässan presenterar en historia av kristall och Swarovski Company.

Några av Swarovski anmärkningsvärda kristall designers inkluderar:
Max Schreck som är ansvarig för den populära djuret raden av fina kristall samlarobjekt, Anton Hirzinger vars design inkluderar den berömda Swarovski varumärket Svanen och Centenary Swan, Edith Maier som gick Swarovski 1990 och ritade Rådjur Fawn, Fairy Tales-serien, och den populära Sweetheart bit, Gabriele Stamey som ritade Swarovski populära Columbine statyett, och Adi Stocker som är utan tvekan Swarovski mest känd designer skapar två stora Limited Edition stycken för Swarovski kristaller.

Och traditionen lever vidare.