titan Mens ringar – modernt utseende för den moderna människan

Bärandet av en man vigselring är en relativt modern företeelse. Så är användningen av Titan i Titanium mens ringar.

En av de nyaste och elegantaste av de moderna smycken material är titan sätta en standard i utseende av samtida mens vigselringar.

Trots detta, mens titan ringar är ganska svårt att hitta i din lokala smycken butik. Tyvärr titan har inte riktigt gjort det in i medvetandet hos din lokala smycken köpman. Så om du vill hitta den ultimata samtida manliga smycken, inklusive mäns titan ringar, måste du leta vidare affield.

Ange internet. Det finns en värld av val på nätet för moderna par söker efter den perfekta modern design mens titan bröllop band.

Men först, vad är titan?

Titan är en naturligt förekommande element, inte en legering. Med andra ord är det inte bara en blandning av två eller flera olika metaller för att producera en tredje man, som legeringar är. Det är inte att säga att Titan inte kan legeras med andra metaller, bara att titan i sig är inte en legering.

Det är i själva verket ofta legerat med andra metaller för smycken gör för att göra det svårare, även om alla Titanium inklusive ren titan gör ett fint smycke material.

För mer kemiskt sinnade bland oss, är titan listas i det periodiska systemet som ett naturligt inslag, atomnummer 22.

Den fick sitt namn 1795 efter guden Titan.

Titan kan även hittas i rymden stenar. Apollo 17 uppdraget åter stenar med upp till 12% titan i dem.

På grund av dess naturliga egenskaper Titanium har främst använts inom flygindustrin, och först senare tillämpas på smycken gör.

Men varför är Titanium sådan stor material för att göra mens vigselringar? Ett antal skäl.

För det första är det mycket svårt, mycket svårare än traditionella ring material såsom guld och silver. Det är extremt lätt, korrosionsbeständig och mycket stark. Det är så stark i själva verket att ringarna är formade ur ett solitt block av metall, så se till att du får din storlek rätt som storleksändring är oftast inte ett alternativ.

Det är allergivänliga, vilket innebär att det inte kan producera hudreaktioner eller allergier som kan hittas med några andra ring material, men sällsynt.

Men det verkliga skälet är att det ser bra ut! Titan kan formas till en mängd olika stilar. Det kan också färgas in ett fantastiskt utbud av färger som kan mixas och matchas.

Av denna anledning valmöjligheterna i mens Titanium vigselringar är mycket större än för en mer traditionell material såsom guld till exempel. Även guld kan ändras för att erbjuda ett litet urval av olika färger, är det i princip guldfärgad. Titan erbjuder ett mycket bredare utbud av valmöjligheter i färg.

Titan erbjuder också ett val av finish, oftast satin, matt eller blank.

Black Titanium mens vigselringar är bland de mest iögonfallande av alla Titan ringar. Black Titanium ringar är oftast en blandning av svart titan i kombination med en annan färg som en helt svart ring kan vara överväldigande. Men en modern stil mens svart titan ring är nästan den ultimata chic för mannen som vill göra ett uttalande.

Mens Titan ringar kan kopplas med ett brett utbud av ädelstenar, inklusive diamanter, för att öka effekten. Och eftersom Titan är så stark att det är också möjligt att köpa spännringar uppsättning titan.

Vilka är dessa? Väl styrkan i materialet används för att suspendera en ädelsten, säg en diamant, mellan de två ändarna av ringen så att ädelstenen nästan hänger i utrymme i ringen. Ett helt modernt utseende.

Styrkan i Titanium håller den där.

Och för den mer kreativt sinnade bland oss ??är det möjligt att designa din egen mens Titanium ring. Det är online juvelerare som erbjuder möjlighet att göra upp en design för din Titanium ring som är unika för dig. Du bestämmer exakt vilken stil, färg eller kombination av färger som du vill.

Vill du lägga en ädelsten? Eller mer än en? Vart vill du lägga den i ringen? Det är upp till dig.

Det råder ingen tvekan om att de äldre traditionella material används för att göra ringar göra vackra ringar. Guld eller silver ringar är fortfarande högt på listan över alternativ för många män, och modern ring mönster i dessa material är också imponerande.

Men den moderna människan som har bestämt sig för att bära hans civilstånd på fingret inte ska köpa en ring innan han tittar på utbudet av
Titan mens vigselringar.

Den enda svårigheten är att bestämma dig vilken!