vad du behöver veta om att skilja på skor kvalitet

För att särskilja skor kvalitet, måste du veta lite om de delar som en sko är gjord av, liksom det material som tillför kvalitet till varje del. När du har ett handtag på detta, kommer du att kunna urskilja bra skor från dåligt och få mest valuta för dina pengar när du klär dina sulor.

Varje sko, oavsett stil eller praktisk tillämpning, är gjord av dessa delar: en övre, ett foder, en innersula, en yttersula (inklusive hälen), och en back-räknare.

Övre: Den övre är den utåtriktade övre delen av skon som håller din fot. Den kan bestå av allt från ett fåtal glesa remmar, i fallet med sandaler, till ett hölje som omsluter hela foten. Ibland är den övre delad i mitten för att underlätta passning och göra att sätta dem på och ta bort dem lättare. När de letar efter kvalitet, se till att den övre är gjord av äkta läder. Läder andas och tillåter svett att avdunsta, vilket minimerar uppbyggnaden av bakterier och lukt. Den formar också till formen på din fot, men fortfarande upprätthåller styrka och stöd. Läder också åldras mycket väl och är lätt att rengöra och underhålla, vilket möjliggör ett långt liv och så får du mer valuta för pengarna. Med undantag för högpresterande sportskor som använder nya tekniskt avancerade föreningar som är gjorda för att tillhandahålla vissa funktioner, brukar syntetmaterial inte att pågå så länge som läder och tenderar att inte andas eller ge så mycket stöd som läder gör.

Om fodret är syntetiska, är den mest smör-mjuk, finkornig napa läder i världen kommer inte att vara tillräckligt – fötterna bara inte kommer att andas (återigen, inte inbegripet om de högteknologiska porösa material som används i högpresterande atletisk växel ). Återigen, är läder valet av finsmakare för komfort, stöd och andningsförmåga. Om fodret materialet inte är noterat på etiketten, och säljaren inte vet vad den är gjord av, är det förmodligen inte läder. Fodret ska alltid kännas mjuk på din beröring och smidig, aldrig klibbig.

Kvalitet anatomiskt korrekta sulor är gjorda av läder, ge rätt stöd till fötterna i allmänhet, mögel till konturerna av fötterna specifikt, och bör bibehålla sin struktur över tiden. Trots ett missvisande namn, har hålfotsinlägg mer att göra med jämn viktfördelning när du flyttar och förebygga stress som orsakas av repetitiva rörelser än med stöd bågen av dina fötter.

Yttersulan – ringde precis den enda av de flesta lekmän – bör vara tillräckligt flexibel för att du ska kunna naturligt böja och flex fötterna bekvämt genom varje steg. Den är tillverkad av material som är stötdämpande, som gummi, nylon och (överraskning) läder. Skaftet är den del av yttersula som välver upp till insidan hälen, och ska stödja innersula s vristen och hålfotsinlägg. Bättre kvalitet finskor oftast har läder klackar, med den bakre kanten ibland idrottsliga en remsa av nylon eller gummi. Höga klackar är oftast gjorda av en konturerad axel av tät plast täckt i ett läder skikt (de dyrare skon, desto bättre plast).

The Back-disk: Detta är den förstärkta baksidan av skon som skyddar din akilleshäl senor och bör passa väl men bekvämt, men bör inte tillämpas så mycket press att skava.

Undersöka dessa delar noggrant, montering skon ordentligt och försöker alltid ut båda skorna med ett par steg kommer att hjälpa dig att skilja på skor kvalitet. Minns också att alltid kolla alla fästen och andra utsmyckningar – spännen, hakar och öljetter bör ha släta kanter och bör fästas säkert, förstärkt med dubbla sömmar.