vilka klockor är gjorda av

Ett antal olika material används för att konstruera klockor.

guldklockor

Guld är ett material som inte används ofta för klockor. Det finns två huvudsakliga skäl till detta, dels att guld är ett dyrt material, dels att det är den mjukaste av alla metaller. Guld klockor är klänning klockor, normalt köps för speciella tillfällen och är inte lämpliga för vardagsbruk. En fördel med att ha en guldklocka är att guld har ett egenvärde. Om klockan inte längre kan bäras guldet har fortfarande ett värde enligt dess vikt. Om du vill ha en guldklocka men vill ha något mer användbart än en fast guldklocka du kan välja en guldpläterad en. Dessa har samma skimrande färg som guld, men kommer till en bråkdel av priset. Ny teknik på detta område innebär att istället för skiktning guld på toppen av oädel metall det nu är infunderas i det (genom en process som kallas Physical Vapour Deposition eller PVD). Detta resulterar i en jämnare spridning av färg och längre livslängd lock.

silver klockor

På samma sätt som guld, silver är en lyxartikel som behåller sitt värde. Det är inte så mjuk som guld, men är ett formbart ämne som är varför det används så ofta i smycken. Silver klockor kommer att vara mer hållbara än guld sådana men har den nackdelen att de matt lättare. Även om detta kan åtgärdas med regelbunden rengöring.

titan klockor

Titan är en lätt och extremt hållbart material. Det har den högsta styrkan i förhållande till vikten av någon metall. Allt som bärs på handleden är sannolikt att ta en hel del skador under sitt liv, är så titan ett idealiskt material för att göra klockor ur. Nackdelen är att det är ett dyrt material jämfört med rostfritt stål, så kostnaden är ofta anses oöverkomliga genom titta beslutsfattare.

rostfritt stål klockor

Rostfritt stål är den vanligaste av alla metaller som används i konstruktionen av klockor. Den är stark, motståndskraftig mot de flesta former av korrosion och inte lätt fläck. Detta i kombination med sin ljusa färg gör den till en idealisk metall för användning i urtillverkningen. Det används ofta för boetter och är ett relativt billigt alternativ.

gummi / harts klockor

Klockor med harts remmar är normalt konstruerade för seriös användning utomhus. De är riktigt tufft och har fördelen av att vara både lätt och vattentät, skyddar den känsliga är klockans. Ofta barns klockor kommer att ha ett armband av plast för ungefär samma skäl!

läderrem klockor

Läder används för att göra klockarmband eftersom det är billigt, jämfört med de andra produkterna. Det möjliggör också anpassa! Läder kan färgas valfri färg. På grund av den dominerande användningen av spännen som en fästanordning, kan läderremmar göras en längd och enkelt justeras för att passa ett antal olika stora handleder. Nackdelen är att de är långt ifrån lika långvarig som metallband, och de kan få färgade ganska lätt. Läderremmar har fördelen av att vara gjord av ett mjukt naturligt tyg, så de flesta människor tycker att de är bekväma att bära. Läderimitation finns också, dessa band tenderar att vara billigare och vissa människor kan tycka att de är allergiska mot dem.

sadelgjord
Bandstroppar är i allmänhet den billigaste av remmarna på marknaden. De är vanligtvis tillverkade av nylon. De är ganska tålig och normalt vattenavvisande.