grundläggande information om diamanter

Diamanter har en lockelse om dem som gör dem förmodligen den mest eftertraktade ädelsten i världen. De säger att “diamanter är en flickas bästa vän”, och mer än troligt att känslan beror på deras briljans, sin gnista, och hur de gör en person känner sig när du bär en. Men, vad vi känner som dessa helt klara och vackra ädelstenar börjar sina liv som i grunden stenar. De måste brytas och finslipat och utformad i vad vi känner som diamanter.

En diamant är en form av kol, och dess extrema hårdhet och lätta kvaliteter spridning gör det till en mycket användbar sten för industriella ändamål, utöver sina kvaliteter tilltalande estetik. Diamanter är utmärkta slipmedel eftersom de kan endast repas av andra diamanter. Därför är de extremt slitstark och behåller sin strålande glans underbart.

Det tidigaste bekant hänvisar till diamant kommer från ett sanskrit text anor cirka 296 f.Kr. (före den kristna eran), vilket beskrivs diamantens egenskaper. Det är allmänt accepterat att diamanter först bröts i Indien, där de snabbt blev symboler för andlighet och helighet, dekorera religiösa idoler. Tidigt i sin historia, var diamanter handlas på alla håll i Indien för olika industriella användningsområden, inklusive gravyr och borrning, liksom för deras estetiska ändamål, t.ex. för ceremonin, dekoration och utsmyckning.

Det var ett strängt förbud mot skärande diamanter. Detta tabu startades med de tidiga traditionell användning i Indien, och slutade på medeltiden. Genom 1375, var ett skrå av diamant fräsar och polermaskiner etablerad, eftersom tekniken för omforma diamanter började utvecklas. De olika former som har utvecklats genom åren arbetat endast att exemplifiera diamantens skönhet och briljans, öka sin lockelse. Idag är diamanter mest familjärt används vid tillämpningen av utsmyckningar, såsom smycken.

Det finns fyra egenskaper som används som grundläggande beskrivning anordningar av diamanter, och som används för att bestämma det slutliga värdet av en viss diamant. Dessa kallas för “4 C: s”, eller karat, klarhet, färg och klippning. Carat är vikten som mäter massan av diamant. En karat är lika med ca 0,007 ounce. Värdet av en diamant ökar kraftigt i förhållande till sin karatvikt, eftersom stora diamanter är exceptionella och i hög efterfrågan på smycken.

Klarheten i en diamant mäter mängden av inneslutningar av en diamant, eller dess inre sprickor. Främmande föremål inuti diamant eller sprickor orsakar en grumligt utseende anses inneslutningar, och tenderar att minska värdet på en diamant. Det betygssystem som används för att bedöma tydligheten, baserat på vissa faktorer som antal, storlek, färg och synlighet av inneslutningar (diamanter är oftast graderade från felfri till ofullkomliga). Ju högre klarhet betyget är, desto mer sällsynt diamant (och mer värdefull).

Färgen på ett strukturellt perfekt diamant, och en som är fri från kemikalier är nästan helt klart, och färg-fri för blotta ögat. Detta behöver inte nödvändigtvis påverka värdet på en diamant, dock. Några rosa eller blå diamanter (som Hope Diamond, till exempel) anses spektakulära, och därför mycket värdefullt. Ett riskklassificeringssystem av D till Z (D = färglös och Z = ljust gul) används för att hjälpa till färg bedömning av diamanter.

Snittet av en diamant beskriver hur diamanten har formats och poleras från dess minerade ursprungliga tillstånd. Den “cut” beskriver nivån på utförande som har gått in i diamant, liksom de vinklar med vilka diamanten är skuren. Detta är inte samma som formen av diamant, som beskriver just det, dess form. Former såsom päron, runda, markis, prinsessan är alla bekanta termer för diamant smycken. När du handlar för diamant smycken, kommer fina smycken butiker vara medvetna om 4 C: s av diamant de bär, och kommer att kunna ge information om vilka pärlor du intresserad är i. Diamanter är unika, och de är de ultimata souvenirer från jorden , vilket ger ännu mer lockelse att äga en.