sötvattenspärlor gör för mycket attraktiva smycken

Pärlor är en av de vackraste och mest varaktiga pärlor som finns på denna planet. Trots enkelheten, de har sin egen distinkta skönhet som verkligen kan fånga uppmärksamheten hos en person som vet hur man uppskattar en äkta ädelsten. Oavsett färg, form eller storlek, pärlor har en tidlös kvalitet att de är värda att föras vidare från en generation till en annan. Att äga dem är en riktig pärla.

ursprung

Av de många olika pärlor som finns idag över hela världen, de sötvattenspärlor förblir en av de mest populära och väl älskad av kvinnor. De kallas så eftersom de bokstavligen kommer från sötvatten musslor som finns i sjöar och vattendrag. Sedan deras första odling i Japans Lake Biwa har dessa sötvattenspärlor sprids i andra delar av världen.

Kina är nu den största och enda kommersiella producent av sötvattenspärlor med de flesta av pärlan jordbruk görs utanför Shanghai. Bara under 2005 producerade landet cirka 1500 ton av dessa ädelstenar. Delstaten Tennessee i USA rymmer också titeln av att ha den enda gården sötvattenspärla utanför Asien. Gården, som startades av framlidne John Latendresse har blivit en populär turist plats där.

egenskaper

De flesta människor tänker bara på pärlan ha denna vita färg. Sanningen är dock att det kommer i olika nyanser än vad det är populärt känd för. Dess kropp färger varierar från vitt, grädde, guld, gult, persika, rosa, orange, lavendel, lila, grått, brons och svart. Visste du att en del pärlor även två färger? Vissa kan även ha en kombination av ros och grön färg. I sötvattenspärlor, färgen inte nödvändigtvis påverka priset till skillnad från saltvatten pärlor.

Som för sin storlek, den här typen av pärlor varierar från 4 mm till 11 mm. Dessa sötvattenspärlor är inte perfekt rund i formen utan snarare oval, knapp och mynt formade. Dessa allmänna ovala former gör dem billigare än de andra sorterna var anledningen till deras popularitet. De större sötvattenspärlor, men anses vara mer värdefullt eftersom det normalt tar mer tid för dem att bilda.

Sötvattenspärlor inte bara ha olika färger, former och storlekar. Även de skiljer sig i pärlemor, lyster och ytor. Deras lyster får inte vara så rika, men de har sina egna unika lyster. Lyster hänvisar till en pärla s briljans som är den verkliga källan till dess skönhet. Ju starkare lyster eller mer det reflekterar ljus, är det högre värdet av pärlan.

Lyster beror oftast på pärlemor som är jämnhet och tjocklek pärlan. När du väljer dina pärlor då, kontrollera varje för sprickor, flis eller luckor på sin yta eftersom de kan göra dem sårbara för brytning.

gradering

Sötvattenspärlor kan antingen vara naturliga eller odlade. De är graderade utifrån ett antal kriterier för att visa sin kvalitet. Gemological Institute of America (GIA) är en prestigefylld organisation som arbetar med betygskriterier pärlor runt om i världen och utfärdar ett certifikat av äkthet som en garanti för konsumenterna att de köper kvalitet juveler och smycken.

Så nu vet du vad du ska leta efter när man köper det sötvatten pärla för personligt bruk eller för en gåva till en älskad.