de fyra elements_

Många kulturer och filosofier har använts i århundraden en uppsättning klassiska element som utgör de väsentliga delarna av vilken allt är gjort av och även om det finns flera sätt att dessa element, de flesta världsbilder erkänner luft, vatten, jord och eld som de fyra elementen. De flesta filosofer och vetenskapsmän hävdar att alla frågor bildas av luft, vatten, jord och eld. Dessa element omger oss hela tiden och förekomsten av den mänskliga rasen och några levande varelser skulle inte vara möjligt om en av dessa faktorer inte skulle existera. Avslutningsvis, dessa faktorer är avgörande för varje form av liv.

De fyra elementen är förknippade med vissa fysikaliska egenskaper och de är också korrelerad till vissa känslor, temperament, riktningar, färger och smaker. Dessutom är varje person som omfattas av ett av dessa element enligt stjärntecken där han är född och detta tecken påverkar personligheten hos individen. Som ni märker, vi lever i en värld där allt är organiserat upp i minsta detalj och den viktigaste rollen för dessa element är att propagera livet.

Vatten är en av de fyra viktigaste elementen i antikens filosofi, ofta förknippas med känslor och intuition. Vatten är också tros representera vishet, själen och kvinnlighet medan i den kinesiska taoistiska kulturen är det en symbol för intelligens och visdom. Detta element manifesterar sig genom floder, hav, sjöar och regn och den fysiska egenskapen tilldelats det är sammanhållningen. The Four Elements har flera betydelser i olika kulturer, men en sak är säker, de är alla viktiga för vår existens och välbefinnande.

Air är en annan faktor som finns i den antika filosofin och det står för kommunikation, intelligens, psykiska krafter, och maskulinitet, i taoismen luftens element utesluts, att ersättas av qi, som är en anses vara en styrka och inte ett element. De yttringar av luft är vinden, himlen, molnen och även fåglar som tros personifierar detta element. Luft i samband med rörelse, själen och livsluft. De fyra elementen behöver luft eftersom detta är den del som transporterar bort bekymmer och ger positiva tankar.

De fyra elementen kan inte existera ena utan det andra och nästa element som vi bör nämna är jorden, jorden är hemmet och ursprunget av den mänskliga rasen, som ofta förknippas med praktiska, återhållsamhet och sensuella aspekterna av livet. Jorden manifesteras genom växter, berg, skogar, grottor och trädgårdar och det anses bördig och stabil, solid och fast. Alla aspekter av livet sker på jorden så det är ingen överraskning att jorden tillhör de fyra elementen.

Vi kan inte avsluta denna korta recension om The Four Elements utan att nämna eld som är ansluten till en stark vilja och energi. Fire är en dubbla element, som skapar och förstör, men dess betydelse för utvecklingen av civilisationen är odiskutabelt. Detta element är förknippad med energi, självsäkerhet och passion och det representerar kreativitet och en aktiv kraft, som har makt att skapa och animera saker. De manifestationer av detta element är solen, belysning, vulkaner, lava och alla former av liv.