historia Wittnauer klockor

Det finns inte något som endearing för allmänheten som ett trasor till rikedom historia och historien bakom Wittnauer Watch Company är en sådan berättelse. Tänk om du kommer en ung 16-årig schweizisk invandrare som anländer i New York år 1872 med en redan väl utvecklad förmåga att producera högkvalitativa klockor. Berättelsen blir bara bättre härifrån.

Young Mr Wittnauer börjar arbeta för sin svåger J. Eugene Robert. Robert är en importör av fina schweiziska klockor. Med hjälp av sin yngre bror, beslutar Albert Wittnauer finns ett behov av en klocka designad med alla hållbarhet och funktion de amerikanska offentliga krav. Mycket till allas utom Albert överraskning, de klockor är en omedelbar hit med sin svåger kunder.

Genom 1890, är ??företaget etablerar formellt när Robert ger titeln till Albert Wittnauer och A. Wittnauer Company föds. Samtliga Wittnauer syskon är involverade i spirande verksamhet. De gör det lysande beslutet att anställa de bästa och mest begåvade av klocka göra ingenjörer. Företaget håller också framme och börjar att tillgodose den ständigt växande värld av prospektering. Det är deras klockor som hittats på resor med navigatörer, upptäcktsresande, och astronomer.

När det gäller den stora globala prospektering pågår, blir A. Wittnauer Co ytterligare involverad med marinen för tidiga luftfart tester. Därifrån världens mest spännande människor i fråga om att de spirande områdena luftfart, astrologi och navigering går till detta företag för de mest exakta, välgjorda fältenheter och klockor. Av Wittnauer Företaget och produkter, konstaterade horologist Marvin E. Whitney skriver, “Inget enskilt företag har varit mer involverad i design och produktion av så många olika typer av navigering klockor och varit inblandade i så många historia gör expeditioner …”

Med döden av hennes sista broder Emile, är Martha Wittnauer kvar tömmarna i detta fantastiska företag 1916. Vid den tiden, är hon en av få vd: ar i ett stort amerikanskt företag. Martha gör fortsätter den fantastiska arbete som hon och hennes bröder började år tidigare och fortsätter att ge framgång till familjeföretaget. Hon var särskilt förtjust i att främja luftfarten navigering instrument som hade bidragit till att göra företaget så framgångsrikt i första hand.

Det är en kort sammanfattning av Wittnauer bolagets tidiga historia. De händelser och människor som ursprungligen bildade bolaget skulle ha ett enormt inflytande på resten av sin historia. Fördelarna gjorts av företaget fortsatte under 1949 med lanseringen av en egen slingrande klocka. Den var avsedd att bli smalare och mer hållbara än de andra automatisk klockor i tid.

Den Wittnauer Bolaget har behållit sitt rykte för extraordinära klockor och är fortfarande en viktig aktör på den klocka som gör scenen och är nu en del av Bulova familjen. Fans av deras produkter citerar skönhet, korrekt funktion och innovativ design för att vara orsakerna till att de kommer tillbaka för mer.