nu en av de mest populära legender som innebär en pärla

Under hela vår världs historia har det funnits många berättelser om pärlor och deras storslagenhet. Pärlor har alltid varit skatter av exotiska smycken och i många kulturer de har visat så ovärderliga gåvor från gudarna och gudinnorna. Även i dagens samhälle pärla och pärla smycken hålls i stor beundran och önskas av många, många människor. genom att ta en titt på historien om pärlan och alla legender och berättelser som har involverade pärlan vi kan se hur andra kulturer verkligen respekterade och beundrade pärlan.

Nu är en av de mest populära legender som innebär en pärla skulle behöva vara en legend om två älskande och samtidigt två av de största befogenheter sin tid. Det är en legend om Marc Antony och Cleopatra. Dessa två odödliga härskare på en gång sades ha gjort en insats. Denna berättelse har avkunnats i århundraden och var faktiskt först inspelad av en man vid namn Plutarchos som var i princip en historiker av tiden. det sägs att Marc Antony och Cleopatra hade gjort en satsning som Egypten var en betydligt större och betydligt rikare stat än Rom någonsin skulle kunna vara. Och av den anledningen Egypten inte kunde erövras av Rom.

Så på grund av insatsen Cleopatra att hon skulle kasta en stor bankett för att bevisa detta och Marc Antony heder banketten hölls. Det fanns grannlåt alla genom hallen som passar en stor stat som Egypten. Och på banketten bordet där Marc Antony och Cleopatra skulle sitta där var en en tom tallrik och en bägare fylld med vad som nu sägs vara vin men var förmodligen mer som en ättika som sattes framför dem båda. Cleopatra tjänare kom ut och förde ut huvudrätten. Det var naturligtvis en av de största och mest otroligt vackra pärlor som någonsin har sett. Tjänarna placerade denna pärla på Kleopatras tomma tallrik och hon fortsatte sedan att krossa pärla och platsen dammet av pärlan i bägare vin. Efter att ha druckit ner hennes exotiska och oerhört dyra hopkok hon erbjöd då Marc Antony sin del av middagen som var en pärla som var lika utsökt. Han naturligtvis minskat och sade att den vackra drottningen hade vunnit sin satsning och att Egypten bör inte erövras. Naturligtvis finns det många rapporter som säger att Cleopatra och hennes land redan hade erövrat vid den tidpunkt då denna legend är tänkt att ske men det visar en stor respekt för pärla och hur högt det var värdefullt. Marcus Antonius minskade sin middag eftersom att romarna pärlan var ovärderliga.

Det finns andra berättelser om pärlan och Egypten som visar att även om pärlan var mycket uppskattad också egyptierna faktiskt används pärlan för andra ändamål, och det kommer även att visa hur intelligent Cleopatra verkligen var. Det sägs att Cleopatra faktiskt skulle ta många pärlor och lös dem i en lösning av vinäger och sedan dricka hopkok ner som en del av hennes skönhet rutin. Man trodde att pärlan skulle bidra med åldrandet och hålla den vackra drottningen så vacker som någonsin. Nu är detta verkligen visar hennes intelligens. Du ser att hon visste att Marcus Antonius höll pärlan mycket högt och att han skulle hitta dem ovärderliga eftersom i hans land de var mycket svårt att komma med och bara de rikaste av de rika kunde faktiskt få dessa stora pärlor. Där använde hon dem bara som hennes skönhet regim. Krossning en pärla för hennes bankett och hennes insats var inget mer att Cleopatra än hennes dagliga ungdomar dricker.