om han är en jeans-och-t-shirts man eller en-wouldn’t fångas döda svettningar-kille, är det bröllopsdagen

Upprätthålla tradition, forskning visar att en majoritet av väluppfostrade män stolt föreslå med en förlovningsring i handen, på knä, och yttra orden “kommer du gifta dig med mig,” även säkra föräldrarnas välsignelse förväg.

Men om han vet det eller inte, gör bruden spelar en viktig roll i valet av förlovningsring. I själva verket, i en ny online-enkät nästan tre fjärdedelar av brudar rapporteras vara närvarande när deras ring köptes eller hade shoppat runt med brudgummen under processen. Även bland brudar som påstod sig vara något eller inte alls inblandade i ringen valet, tappade majoriteten tips-från klippt tidningen annonser för tips från vänner och familj.

Ett brett penseldrag av trenderna kategorisera brudar med en klassisk känsla är benägna till tidlösa sex stift patiens stil, tillfälligt, sportiga brudar lutar mot modern elegant design, ofta i matt finish med lins-set diamanter, och romantiska typer förtjust i feminina saker är delvis till Micro Pave, medan de med en förkärlek för nostalgi föredrar vintage utseende inklusive gravyr, fina filigran arbete och rosenslipade diamanter.
För brudar med något mycket speciellt i åtanke, det finns alltid anpassad design, en rutt skådespelerskan Katherine Heigel valde när du skapade henne platina och päronformad diamantring av Ryan Ryan. Hon införlivade delen av skaftet av sin mammas förlovningsring för att göra sin egen-fin touch!

På senare tid, brudar verkar gynna stilar med flera stenar som en klo-set diamant centrum med diamant baguetter, kanal-set accenter diamant eller diamant bana på ringen. Choice mittskårorna för brudar är runda och prinsessa, men Hollywoods elit också föredrar kudde, smaragd, och skär Asscher.

Även 95% av de inköpta förlovningsringar är inställda med vita diamanter, det finns ensamvarg brudar som väljer färg som antingen ett centrum sten eller accenter, särskilt i pärlor som blått och rosa safir, och andra birthstones, liksom diamanter färg. För inspiration kolla in ringarna av sångerskan Mariah Carey, som bär en 17-karats rosa diamant i platina av Jacob & Co, och Brooke Mueller, hustru till skådespelaren Charlie Sheen, som sport en 11-karats gul diamant i platina med Lord Alon Barak.

Design trender gynnar även vit metall i vigselringar. Studier visar att en stor andel av brudar föredrar platina men sluta med vitt guld eftersom de tror platina är utom räckhåll. Men många av dagens mest populära smycken designers skapar vackra platina fästen för väl under $ 1000. Även platina kan vara något dyrare än guld, det ger den bästa avkastningen på investeringen och bästa värde för paret.

Allergivänliga, är platina smycken i allmänhet 95% ren, till skillnad 18k-guld som är endast 75% rent. Den rena vita lyster av platina förbättrar sanna briljans av diamanter och är den perfekta bakgrunden för färg. Dess täthet och vikt gör den tåligare än andra smycken metaller, kan hålla stenarna säkert i sina inställningar. Platina är resistent mot värme och syror och inte slits ner så snabbt som andra smycken metaller.

Din vigselringar bör vara högsta prioritet. Så, om du är orolig för ditt bröllop budget, varför inte skala tillbaka genom kreativt slarva med DIY och gröna delar, en mer avslappnad mottagning, eller ett hemmafronten smekmånad.

Kom ihåg att du kan bära din ring varje dag-lång förbi den sista tuggan av bröllopstårta är slukade. Tänk om du var tvungen att bära en outfit varje dag. Du skulle välja klokt, investera i den mest hållbara, bekväma, vackra tyg tillverkade i en varaktig stil som talar till din personlighet. Samma omsorg bör ges till välja din förlovningsring, liksom båda banden bröllop.

I själva verket råder jag par att leta efter de band medan shopping för förlovningsring, eller åtminstone börja söka sex månader före bröllopet. De viktigaste symbolerna för ditt äktenskap ska inte förpassas som en andra tanke.

av michael O’Connor, smycken och stil expert