allt du behöver veta om svart satin skor

När det gäller formella skor, gör ingenting ganska uttalande som en svart satin sko. Den satin sko är förmodligen en av de silkiest och luxe bitar av skor en person kan sätta på sina fötter. Även ett par skor helt gjorda av svart satin kan tyckas en smula tråkig och begränsad ibland, är det faktum att svarta satin sko stilar blir mer intressant med tiden. Det finns bokstavligen tusentals mönster ute på marknaden som kan bäras för alla tillfällen.

Låt oss börja från botten: lägenheter. Med den senaste tidens popularitet platta skor med en handfull designers som Tory Burch, har svarta satin lägenheter dykt upp på senare tid än någonsin tidigare. Före lägenheter vurm, verkade det som om de enda satin lägenheter som fanns ute var ballerinaskor. Nu många tillverkare har kommit ut med fantastiska stilar för alla. Visst, många har producerat ett stort antal ballerina-inspirerade svarta satin lägenheter, men olika stilar som t-remmar, vristrem och även peep toe flats satin har dykt på senare tid. Vad är bra med en satin platta är dess avslappnade, avslappnad överklagande. Du kan bära satin platta med nästan vad som helst. Från en chic par skinny jeans till en vacker flowy klänning, bevisar det att denna sko är inte bara bekvämt, men mångsidig.

Men om du är i leta efter något inte alltför platt och inte alltför lång, är en mid-häl svart satin sko rätt för dig. När jag tänker på en mid-häl satin skor Jag tänker genast på de klassiska kvinnor i 1950-talet där de skulle para ihop sitt bästa A-linje cocktail klänning med en läckerbit satin sko. Ett av de bästa exemplen jag sett på en vacker vintage mid-häl svart satin pump är en Salvatore Ferragamo sko som skrek av Audrey Hepburn, med sin två-tums klack, något spetsig tå och accent juvel brokad fäst på framsidan. Satin skor av denna höjd har verkligen en tidlös känsla.

Slutligen, förmodligen en av de mest populära mest varierade och mest älskade av alla svarta satin skor är högklackade pump. Kanske beror det på svarta satin klackar har förmågan att lägga till lite finess till en outfit. Dock är den största missuppfattningen om denna speciella typ av skor som det är bara bra för speciella kvällsarrangemang. Det är bara inte sant. Sure varumärken som Nina har ett brett utbud av strappy satin pumpar gjorda för formella funktioner, men du kan lika gärna hitta en bra par svarta satin pumpar för att visa upp på dagtid. Tricket är att om du ska bära satin pumpar under dagen väljer en sluten tå eller peep-toe sko. Du kan koppla ihop det med kausala mörk denim eller vara som modeikonen Dita Von Tesse och hitta en vintage 50-blomma dag klänning att gå med det.

Även om vissa kanske debatten att svart satin sko endast görs för formell klädsel, jag ber att skilja sig. Med alla de olika utföranden och höjder ute i butikerna, finns det ingen anledning till varför den svarta satin sko inte kan bäras när som helst på dagen.