danande av infödda indiska smycken

Native indiska smycken, speciellt Navajo och Zuni sort, genererade ett växande intresse för sina magnifika design och tillverkning. Den bygger på en tradition som inte är lång, med anor från mitten av 19-talet. Här ligger betoningen på bestick som används vid tillverkning av smycken. Det är en berättelse som är värt att sträva efter. Det är en amerikansk arv av indianerna, från tiden för den spanska erövringen. Så i den meningen att det är en tradition som går tillbaka till tiden grundarna av Amerika.

Native American smycken var, och är i allmänhet delas in i två huvudkategorier – pärlarbete och metallslöjd. Beadwork har en lång historia som går tillbaka till pre-Columbian eran. Han fokuserade på användning av naturliga material och halvädelstenar såsom turkos och snäckor, djurben och elfenben.
I den här artikeln fokuserar jag på arbetet i metall smycken. Eftersom de färdigheter och tekniker för metaller inte har gjorts efter ankomsten av européerna i Amerika, var smycken silverföremål före denna period, ett relativt enkelt kommando. Järn och koppar användes, så var den senaste, mässing och silver. Tekniken har varit hammare och brännande manual. Den strukturering av pengarna kom efter guldsmeder Gold arbete infördes av spanjorerna.

Påverkan på sydvästra Amerika. I själva verket var det den första av de mexikaner som har lärt sig att kompetensen hos guldsmeden i spanska inkräktare. Efter indianerna från Mexiko, ökade sina färdigheter successivt och utvecklats i den komplexa användningen av pengar med ädelstenar som turkos, med distinkt design som är förvånansvärt catchy.

Den Navajo krediteras stammen som bidragit till att sprida konsten att goldsmithing. Att vara en nomadisk karaktär, kom Navajo ofta i kontakt med spanska i sydväst runt det sena 16-talet. Fanns sammandrabbningar och ibland vänliga föreningen. Spanjorer av smycken och prydnadsföremål fascinerad indianer. Och de började att kopiera eller införliva spansk stil och började bära kuriosa gjorda av så kallade tyska silver. Men silver, med hjälp av pengar, är ännu inte för handen.

Även historien är inte helt säker, är det i allmänhet trodde att det var den första Navajo silversmed Atsidi Sani (även känd som “Old Smith”), och tillverkning av silversmycken började 1860 e. Sani Atsidi var bland cirka 8000 i Navajo stammen som fångades och fängslades vid Fort Sumner i New Mexico 1864-1868. Det verkar som i slutet av fångenskap, lärde Atsidi Sani konsten att goldsmithing. Konsten fördes vidare till hans son, och spred sig till Zuni in omkring 1872. Atsidi Chon (även känt, kan vara beskrivande, eftersom “Ugly Smith) undervisade hans vän Zuni Lanyade förmågan att tjäna pengar. Navajo stil överlämnades till Hopi, när de lärt sig att vända silversmycken från Zuni.

I början, var källan till pengar från Mexiko och USA mynt. USA mynt, att vara lättillgänglig och god kvalitet, har ofta använts. År 1890 infördes en lag som antogs förbjuder smältning av mynt från USA, men var oftare hedrad i strid med observationen.