den rolex Bubbleback

En av de mest populära modellerna av Rolex är Bubbleback. Lanserades 1933, var det också en av de tidiga Rolex modellerna. Skapandet av denna modell var en viktig händelse för Rolex eftersom det innehöll det första Auto-Rotor. Auto-Rotor betydde Rolex framgång i att utveckla en självuppdragande rörelse. Idag är det Bubbleback en av de mest eftertraktade och samlarobjekt armbandsur på världsmarknaden eftersom produktionen upphörde i början av 1960.

Hur kom Rolex lyckas skapa den Bubbleback?

På 1920-talet gjordes många klockmakardistrikt företag som försöker skapa en självuppdragande rörelse. De hålls försöker inkorporera smärre ändringar till Harwood s självuppdragande klocka som innehöll en något slingrande stam. Dock blev Rolex följer helt och hållet en annan väg. Den experimenterade med dess befintliga rörelser och letade efter en ny lösning på den gamla utmaningen. Slutligen, år 1931, skapade Rolex Auto-Rotor förflyttning från en befintlig Aegler rörelse (dotterbolag sekunder Hunter 8-3/4” ‘). Denna uppfinning resulterade i en “evighetsmaskin” där slingrande massan kunde vända smidigt både medurs och moturs och svänger hela 360 grader på sin personal i mitten av rörelsen. År 1932 patenterade Rolex sin första lyckade självuppdragande evig armbandsur. Ett år senare var Rolex Bubbleback introduceras på marknaden. På grund av misslyckade försök i det förflutna och den resulterande skepsis i allmänhetens ögon, försökte Rolex att sprida denna nya modell som “klockan känslan av 1934”.

Den fascinerande historisk markör är klockan aldrig hade “Bubbleback” ingraverat någonstans på det, och var aldrig officiellt den titeln. Istället bar det “Rolex Oyster Perpetual” strax under klockan 12. Hur kom det att kallas “Bubbleback”? Tja, ligger svaret i sin bubbla-formade, tjockare målet. Den tjocka Auto-Rotor ledde till en över stora mekanism som behövde en tjockare fall. Ett annat smeknamn för denna modell hade varit “Ovettone”. Det italienska ordet betyder “lilla ägget”.

betydande förändringar införts övertid

Den första Rolex Bubbleback var modellen 1858 drivs av Ref.520 rörelsen. Svepet versioner drivs av Ref.530 rörelsen. De tidigaste Bubbleback modellerna presenterade en 3 piece fall och en djupare ärendet. År 1936 rullade Rolex ut två nya modeller: 3131 och 3132. Båda dessa modeller lekte en ny 2-piece fallet och nya modifierade rörelse 9 ¾” ‘. Den enda skillnaden mellan de modeller var att medan modell 3131 drevs av Ref.620 (subsidiär sekunder), var modell 3132 drivs av Ref.630 (sweep sekunder). Det är intressant att notera att de tidiga Bubbleback klockor var de första Rolex modeller som ska göras tillgänglig i rostfritt material som kallas Steelium. Vissa modeller har också gjorts tillgänglig i Rolesor (stål och guld kombination). De två begreppen, Steelium och Rolesor, myntades av Rolex och därefter patenterades 1931 och 1933 respektive.

Ett betydande genombrott skedde 1935 då Bubbleback modellerna var utrustade med en ny strömlinjeformad svänghjul kallas “Super Balance”. Detta förbättrade funktion Auto-Rotor. Rolex gick ett steg längre genom att marknadsföra sina Bubbleback modeller i tre storlekar så att de skulle kunna tilltala både män och kvinnor. År 1941 var ett damer Bubbleback modell lanseras, drivs av Ref.420 rörelsen. Dock var ingen sopa version av modellen görs tillgängliga för damerna. Senare, på 1950-talet, var en del Bubbleback modeller, såsom modell 5018, infördes med “Bombe klackarna”.

Många andra modifieringar, kosmetiskt såväl som tekniskt, infördes över tid, slutligen leder till utveckling av en ny Rolex modell som kallas “the Big Bubbleback”. The Big Bubbleback ledde direkt till utvecklingen av Rolex Datejust, som så småningom blev en av flaggskeppet modeller av Rolex.