en sinnesförändrande springa för att besegra Alzheimers sjukdom

Caffery, en 49-årig datahantering lärare vid University of Massachusetts i Amherst, bor i Leyden, en liten stad i Connecticut River Valley som gränsar Vermont. Hans längdskidåkning pilgrimsfärd var att öka medvetenheten om Alzheimers sjukdom som dödade hans far vid 68 års ålder.

“Han fick diagnosen vid 55,” sade Caffery, “men det var symptomatiskt minst två år före detta.”

Den 19 maj, fastnat Caffery sin fot in i Stilla havet och började sin långa, mödosamma resa över Oregon, Idaho, Wyoming, South Dakota och Minnesota den mot nordöst och i New England. Den 17 augusti, omgiven av vänner och familj, plaskade han i Atlanten på Misquamicut Beach i Rhode Island.

Längs vägen hade han joggade genom städer som heter Mud Butte och Tro och undvek vägar med räfflor som skramlade den trehjuliga barnvagnen han höll packad med förnödenheter och campingutrustning. “Det var ganska bekvämt att ha den med mig. Jag gav aldrig den ett namn. Jag är glad att det kom aldrig till det. ”

Hans fru, Colleen, levereras Asics DS löparskor och multivitaminer till utsedda bilen stannar varje 350 miles. Truckers lärt av sin sak och gav honom utrymme på motorvägen. Järnvägen ingenjörer lutade på tåget visselpipor för uppmuntran.

South Dakota var den mest krävande delen av resan, en skrämmande 560-mil lång vandring i 100-graders väder genom ödsligt område där de statliga däggdjuret är prärievarg.

“Jag blev förvånad med min kropps förmåga att studsa tillbaka varje morgon,” sade han. “Min vänstra höft var smärtfri och min högra arm var inte öm från kör barnvagnen, men min vänstra axel brytt mig. Det gjorde ingenting, men en persons kropp reagerar på arbetet. ”

De flesta vikt-medvetna människor försöker upprätthålla ett kaloriintag enligt 2000, men Caffery behövde 7.000 kalorier dag för att hålla upp sin energinivå.

“Mat var den enskilt svåraste delen av resan”, sade han. “Problemet var, jag hade ingen aptit och grejer jag åt var högt kaloriinnehåll och inte särskilt hälsosamt. Mestadels jag fick sjuka saker. De hade verkligen brutto glass (i South Dakota) kallas Blue Bunny, och ett annat problem var jag var vegetarian i ett tusen miles av nötkött land. Men jag äter en hel del ägg och dricka en massa chokladmjölk. ”

Joggning på trafikleder byggda för snabbrörliga fordon gav en chockerande, nära slow-motion perspektiv döden på motorvägen.

På natten i väst, kom ormar att sola på de varma vägarna.

“Jag var tvungen att vara försiktig. De riktigt stora ormar var tjuren ormar och de kamouflerade väl på vägen, “sade Caffery. “När jag såg min första prärie rattler jag visste att jag var tvungen att hålla få nya batterier till min pannlampa.”

I Ohio hans far-in-law dog. Han hyrde en bil och körde till minnesstunden i Easton, Pa, återvände sedan till där han hade slutat.

“Det fick mig att undra om min kör var verkligen separat från mitt liv eller egentligen precis samma sak,” sade han. “Jag tror inte att det var så separat som det verkade.”
Landets olika geografi påverkade inte honom så mycket som de människor han mötte.

Hans fötter ont fortfarande och hans vikt är nere och han är snabb att erkänna, “jag är i ganska dåligt skick just nu.”

Men han kommer att återhämta sig fysiskt och hålla minnet.