köpa smycken bröllop pärla hur man köper pärlor till din brud och bli hennes hjälte för livet

Du föreslog slutligen till kvinnan av dina drömmar och hon glatt sa ja!

Nu måste du välja den perfekta brud gåvan för den du älskar. Och vad kan vara vackrare, mer traditionella, mer rätt än att titta på din brud gå ner i gången prydd i pärlor?

Svaret: Det finns inget vackrare att komplettera ett bröllop klänning än en imponerande del av pärlor.

Så vad pearl typ ska du köpa? Vilken färg? Vilken klass?

Sluta oroa dig. Köpa fina smycken för kvinnan av dina drömmar behöver inte bli en svår uppgift. När du känner till grunderna om pärlor, juvelerare och deras system betygskriterier kan du ställa dig till mods. Du kan välja den perfekta pärlor. Och du kan vända in i hennes hjälte för livet (inte att du inte redan!)

hur man väljer den perfekta pärlan typ för din brud – och blir hennes hjälte för livet

Eftersom pärlor kommer i en mängd olika former, färger och övertoner de är mångsidiga, perfekt val för att stödja alla bröllop tema. Här är mina topp fyra pärla typer:

Ett. Akoya Pearls – Det finns inget mer klassiskt än en brud i en vit flödande klänning, draperade hennes hals med bländande Akoya pärlor. Dessa pärlor är kända för sin strålande lyster, elegans och oändliga mångsidighet är perfekt för din brud om hon vill ett traditionellt bröllop.

2. Odlade sötvattenspärlor – Detta är den senaste bäst bevarade hemlighet. Odlade sötvattenspärlor som ser väldigt lik South Sea pärlor i storlek och lyster är ett prisvärt alternativ till Akoya. Med likformigt runda former, exceptionell lyster, skimrande orient, och en rad naturliga färger som persika, lavendel och vitt, dessa pärlor är säker på att charma och överraska din vackra brud som är ute efter en mer modern och samtida bröllop.

Tre. Tahitian pärlor – Om du letar efter något verkligen en av ett slag. Om du letar efter en pärla som är lika individuell som sin ägare, inte leta längre. Finns i en kittlande rad djärva färger såsom påfågel, pistage grönt och silver Tahitian pärlor är perfekt för en exotisk bröllop.

4. Vitt eller Golden South Sea – Dessa pärlor kommer att fängsla kvinnan du är på väg att gifta sig! Finns i en mängd färger från den blekaste månskenet till smält guld, dessa pärlor visar en satiny lyster som ber om beröring! Firade av samlare överallt för deras fantastiska storlekar, kommer din brud känna mycket sofistikerad när du bär dessa pärlor ner i gången!

hur man noggrant välja den perfekta betyget för din brud perfekt pärla smycken

Pärlor är en heterogen grupp, och leverantörer har haft en svår tid att komma överens om en skala som kan användas universellt. Dock har leverantörer antagit ett betygssystem som graderar ytkvalitet, lyster och form.

Här är mina bästa tips för att sätta ditt sinne för att underlätta så att du kan välja rätt sort för din brudar pärla smycken:

Ett. A / A +: “A” kvalitet är den lägsta kvalitet som är kommersiellt tillgänglig. De kommer att vara off-form och endast måttligt matchas. Ytan kommer att ha rynkor, små sprickor, vita eller brunaktiga fläckar, gropar och andra otäcka fläckar som kan påverka den långsiktiga kvaliteten på pärlan.

2. AA: Denna kvalitet har mindre än 15% yta inneslutningar, och kommer att ha rättvist att bra lyster. Du bör se en oklar bild av dig själv när du tittar på ytan. Formen kommer att vara rund eller med sötvattenspärlor, nära-runda och den matchande jobbet ska göras väl.

Tre. AA +: Den lyster kommer att vara en aning skarpare än AA pärlan. Du bör kunna se din reflektion i pärlan och lite bakgrundsinformation detalj. Surface inneslutningar kommer att vara ner till 10%. Dessa pärlor kommer att vara helt rund i formen och väl matchade.

4. AAA: Den “pärla kvalitet” pärla har mindre än 5% inneslutningar över dess yta, och kan vara helt fri från inneslutningar. Luster kan variera något från pärla till pärla, men det kommer att bli skarpare än AA + kvalitet. Den pärlemor kommer att vara som “tjockast, och bör lägga fram en glödande yta som är något genomskinligt. Formerna och matchning av en sträng omgångar bör vara utmärkt med liten eller ingen variation.

Fem. * Hanadama: Dessa pärlor utstråla ljus med en stark silvervit ros övertoner, och visa Orient, regnbåge iridescences som skimrar på pärlan yta är de absolut bästa Akoya pärlor som du kan köpa.

Nu när du har fått en liten snabbkurs i pärla urval, är du redo att överraska din brud med några fantastiska smycken hon kommer att minnas för en livstid!

artikel skriven av Amanda Raab.