läderskor

Många skor är gjorda av läder, om skorna inte är 100% läder så åtminstone någon del av skon kommer att göras av läder. Du kan få skor som har producerats med konstgjord sulor och överdelar läder eller du kan få skor som har lädersulor och konstgjorda överdelar och du kan också få skor 100% som är gjorda av konstgjorda material, men läderskor har varit funnits i tusentals år.

Skor har gjorts av läder i tusentals år. Lädret som går att göra skor kommer från läder som ursprungligen kom från huden eller skinnet av ett djur.

Sko läder kommer främst från nötkreatur. Döljer tas från djuret vid slakten, vanligtvis vid ett modernt slakteri. Hide är först saltas som nedbrytning startar genast. Då hide går igenom flera processorer som dikterar hårdhet eller mjukhet av lädret. När du gör ett par skor du behöver tuff hårt läder för sulor, kanske du behöver en blandning mjukt och styvt läder för ovanläder.

Som en gömma är bara så stor att du bara kan göra en begränsad mängd skor från att gömma så en typ av sko kan göras i tusental utan i skor verkligheten läder är ganska unikt eftersom inga hudar är identiska även om lädret har följt en strikt process deras fortfarande kommer att finnas skillnader.

Skor gjorda av läder tillåter dina fötter att andas så att fötterna kan bo på en jämnare temperatur. Eftersom fötterna kan andas du fötter inte kommer att svettas på mycket och därför blir det mindre chans att dina fötter kommer att lukta.

Ett par skor måste kunna hålla dig stöd om du går, kör eller hoppa din väg ner på gatan därför är det väldigt viktigt att när du köper ett par skor du köper det bästa du har råd.