shorts och skor

För ett tag sedan en 24-årig kvinna blev vräkta från en stor galleria i Newport News, Virginia eftersom andra köpcentret shoppare klagat på att shortsen hon hade på sig var för kort. Mer nyligen en kvinna som togs bort från ett flygplan för en liknande incident. Lokala invånare blev förvånad, för även om köpcentret har en klädkod, hade ingen någonsin blivit vräkta. Hur knapphändig kvinnans shorts aldrig kan vara känd, men vakten som bad henne att lämna rapporterade att ett litet område av kvinnans derriere var synlig. Uppenbarligen var de inte Bermuda shorts, de var troligen närmare Böter för en Hollywood-film, men inte så lämpligt för din genomsnittliga Mall “Daisy Dukes.”.

Olämpligt eller provocerande förband har blivit ett allvarligt problem i hela landet, och Hollywood förtjänar en del av skulden. Unga filmstjärnor klä provokativt eftersom de gynnas av det. De får fotograferas och få publicitet. Tyvärr, unga kvinnor utanför Hollywood miljö kopiera deras klädsel läge, men i stället för att gynna, de förlorar. I arbetsmiljön, de förlorar trovärdighet, de förlorar respekt.

Det kan vara värt att åter överväger klädsel du bär ut offentligt, om du bryr dig om ditt rykte. Paris Hilton, drottningen av provokativa “cheesecake” klädsel, har skys av hennes “gamla pengar” socialite vänner. De finner hennes beteende och hennes klänning är oacceptabelt.

Intressant nog hade den unga kvinnan vräkta från Virginia köpcentret tro inte hur hon var klädd var olämpligt. Andra shoppare gjorde, och de var förolämpade av hennes klädsel. Så illa att de bad att åtgärder vidtas. Det påminner mig om en incident som inträffade på en mycket stor havet livsmedelsbutik ungefär tre år sedan. När jag kom in i lokalen, mötte jag en plumpish kvinna i 50-årsåldern traipsing runt i butiken i en knapphändig bikini. Jag erkänner att bli chockad och var nära att be butikschef för att be henne att drapera en handduk runt sig själv. Jag gjorde inte, men nu jag önskar att jag hade. Olämpligt beteende samt olämplig klänning är helt enkelt oacceptabelt offentligt.

Förra veckan var jag intervjuad av en framstående dagstidning vars moderedaktör ville veta min position om män gå bar överkropp i gallerior och andra offentliga platser. Det verkar som om detta är ett fenomen som har dykt upp nyligen i några stora East Coast städer. Även om det inte riktigt samma sak som en kvinna gå topless offentligt, är det fortfarande inte lämplig klädsel för köpcentret eller en restaurang. Om du vill profilera dig själv som en flott person, spara bara bröst för strandpromenaden inte köpcentret.

I juli talade jag vid en prestigefylld konferens i Orlando, och en av deltagarna ställde frågan jag alltid får. Det frågade nästan varje gång jag intervjuat. “Måste man bära strumpor i varma klimat – och kan du bära öppen tå skor till kontoret i varmt väder?” Svaret: om du inte kan berätta om du har lagerhålla på, kan du gå utan dem. Med andra ord, om vi inte distraheras av svällande ådror vid vristen, trasiga blodkärl, valkiga hälar, smutsiga eller fula tår eller tånaglar, eller genom missfärgad eller alltför blek hud, så du kanske inte behöver bära strumpor. Strumpor är motsvarigheten av makeup för benen. De täcker upp eller dölja en mängd saker som annars kan visa sig störande. .

När det gäller öppen tå skor, är vi fortfarande i ett övergångsskede. I New York och Hollywood, det är en go, men de flesta av mina företagskunder berättar att de inte vill strappy skor och tår. De anses av många vara för utväg slitage, inte för kontor slitage. Så, är svaret på denna tidpunkt att varje enskilt företag sätter sina krav och normer. Även i södra Florida, kommer de flesta finansiella institutioner i en konkurrensutsatt marknad tillåter inte öppen tå skor. De vet att varje enskilt element i bilden förmedlar ett budskap och är kraftfull. Och de lämnar inget åt slumpen.