de viktigaste sakerna att tänka på när man säljer ditt guld och diamant smycken

Medan de flesta smycken köpare säger sig ha erfarenhet av smycken bedömning, Andrew och Peter Fabrikant av Manhattan-baserade Fabrikant Fine Diamonds har härstamning för att bevisa det. Den Fabrikant familj har varit i smycken branschen i mer än hundra år, med början i Östeuropa och bosätter sig i tunnelbanan New York-området i mitten av 1800-talet. Som fjärde generationens juvelerare specialiserat på fastigheter eller begagnade smycken, Andrew och Peter Fabrikants “enastående rykte är erkänd världen över.

Andrew citeras ofta i ansedda tidningar som New York Times, NY Post, Daily News, Wall Street Journal och Business Week och har delat sin expertis på radio och nätverk tv. På senare tid har han blivit ombedd att kommentera den dramatiska ökningen av konsumenter som vill handla med sina smycken för kontanter. Med detta i åtanke har han sammanställt sin lista över de viktigaste sakerna att tänka på när man säljer ditt guld, diamanter, klockor och andra värdefulla fastigheter smycken.

Ett. Ta en detaljerad inventering av dina smycken, titta på de bitar du bär ofta och de du inte. Om några av dina smycken har förpassats till valvet eller ditt smyckeskrin för en avsevärd tid, du är bättre att sälja dem.
2. Inse att din livsstil och smak kan ha förändrats och att de smycken du hade i det förflutna – arvegods eller nyare bitar du köpt eller gavs som gåvor – kan vara olämplig för dig idag. Om du inte har en överväldigande sentimental bindning till dem, överväga att sälja denna smycken.
Tre. I ett beslut att sälja, väga fördelarna med att ha extra pengar i handen mot att hålla på dina smycken, särskilt om du inte bär och njuter av det.
4. Värdet på guld och diamanter inte nödvändigtvis uppskattar, så det är klokt att inte betrakta dina smycken som en långsiktig investering. När detta skrivs, är guld på historiskt höga toner och dra nytta av den här gången i historien är en bra idé.

När du har bestämt dig för att sälja smycken, råder Fabrikant att du:

1 Se till att du arbetar med en seriös återförsäljare som kan hitta bättre värde i dina smycken än bara guld vikt.
2 Undvik att posta dina smycken till en namnlös, ansiktslös återförsäljare som inte kommer att berätta vad han är villig att betala innan du skickar dig en check.
3 Var säker på att den återförsäljare som du väljer har resurser för att både köpa och sälja. Om denna juvelerare inte har resurser eller marknader för alla olika typer av smycken, kan han inte betala de högsta priserna.
4 Förlovningsringar eller diamanter över 1 carat är oftast den mest värdefulla. Kontrollera att företaget du arbetar med är välutbildad på diamanten marknaden. Små butiker och lokala juvelerare är ofta inte i stånd att utvärdera dem ordentligt.
5 Var försiktig med hård försäljning. Platser som Cash for Gold annonsera tungt och är fabriker som erbjuder dig pennies på dollarn samtidigt gör det svårt att neka deras erbjudande.
6 Tveka inte att ställa frågor. Om en återförsäljare undviker att svara på alla dina frågor, kan handlaren vara ute efter att betala dig mycket mindre än dina artiklar är värda eller är helt enkelt inte kunnig nog att göra det.

“Den skrupelfria återförsäljare kommer att undervärdera smycken, särskilt om säljaren verkar desperat”, säger Fabrikant. “Kunskap är makt. Ju mer informerad en säljare är, desto mer sannolikt är det att han eller hon kommer att vara nöjd med sitt beslut att sälja. “Han föreslår att när du söker efter en ansedd Estate smycken köpare, fråga om de har utbildats av Gemological Institute of America , och / eller om de har anknytningar med AGS (American Gem Society), JVC (Jewelers Vaksamhet Society). Vanligtvis en tillhörighet indikerar en viss grad av kompetens och produktkunskap.

Kontrollera också för en webbnärvaro (och eventuella negativa recensioner) samt en BBB-ackreditering. Men den största protest? “Om du väljer att e-post i din smycken, gör absolut vissa dealern kontakter du med det belopp som han är villig att betala och ger dig tid att tänka på det utan någon press. Om han vägrar att diskutera hans erbjudande och motiven bakom det, vara försiktig. Det är dina smycken och du förtjänar att behandlas bättre än så. “