hur mycket vet du om mjuka balettskor

Balett lär form och teknik, bygger styrka och utvecklar balans och nåd och som någon balettdansös kommer att säga, det hela börjar med fötterna. Fötterna är där balettdansös hittar hennes makt, balans och smidighet. Om en balettdansös inte tar hand om sina fötter med rätt skor, är hon bara be om problem.

Det bästa vapnet en balettdansös kan beväpna sig med en korrekt montering balett sko. Det är det bästa hon kan använda för att förse sig med att stödja och trösta hon kommer att behöva. En bra sko kommer att tillåta henne att känna kontakt med golvet utan att orsaka några onödiga blåsor och smärta.

Onödigt att säga att passformen på din balett skor är oerhört viktigt. I passande balettskor, alltid överväga inställningen av både dansare och hennes lärare. För att kontrollera att du har korrekt och rätt passform, följ dessa några riktlinjer:

Bär strumpbyxor du normalt kommer att använda under din dansföreställning när han försökte på skorna.

Placera skon över tårna först och sedan försiktigt dra den över hälen.

Nu står plant i skon. Du vill vara säker på att tårna inte curl. Om slump de gör, försök till nästa storlek eller bredd.

Få dragsko och kors och tvärs dem. Dra lätt med skon följer foten och inte tvärtom. Skorna måste passa som en andra hud och inte tillåta någon växande rum.

Pointe foten. Hälen på skorna ska fortfarande vara på foten. Du vill inte ha någon gapande i bredden av skon.

Om någon av de skor passar bättre än den andra, prova att byta skorna runt.

Du kan också experimentera med olika storlekar och bredder för att vara säker på att skon passar ordentligt. Det är viktigt att det finns lite eller inget utrymme nära tårna. Om tårna inte når fram på skon, kan dansaren artikulera inte foten till pointe och kommer inte att känna golvet. Inbyggda skor som passar felaktigt kommer att göra det svårt för dansare för att lära sig dansteknik korrekt. Å andra sidan kommer en balett sko som är för stor orsakar dansaren att krypa tårna i ett försök att hålla skon på när man dansar ofta orsakar skada.

Sy på Elastic – En viktig men ofta glömt aspekt av korrekt montering balettskor är elastiska som håller dem på fötterna. Om den elastiska sitter fel, då det inte kommer att passa på din fot höger och orsaka mer skada än nytta. Här är en analys av det korrekta sättet att fästa den elastiska.

Placera elastiska hög i vristen, vilket garanterar en bra passform vid hälen.

Vik hälen på skon nedåt tills den ligger platt mot strumpan-lining.

Placera en blyertsmarkering där vecket veck närmast bindningen.

Endast söm en sida av den elastiska till den bindande precis nedanför dragsko. Försök att inte sy resår över dragsko. Det kommer att orsaka några problem med skon.

Placera sko på foten och dra försiktigt den elastiska remmen över vristen tills det känns mest bekväm.

Nästa, placera en annan blyertsmarkering där elastiska möter bindande.

Återigen, sy resår under dragsko. Kom ihåg att inte titta för att sy resår över det.