personlig guldsmycken

Personlig smycken bitar kan göras från en mängd olika metaller. Två av de mest populära alternativen för personliga smycken metaller skulle vara guld och platina. För dem som söker efter smycken som är mestadels vita, de val du har är platina och vitt guld. Dessa är mer avancerade metaller som är kända för att vara hållbara och tillhör kategorin av fina smycken. Medan det finns andra alternativ för metaller, som silver, kommer den här artikeln fokusera på guld och platina. Detta syftar till att hjälpa dig att avgöra vilken metall är bäst för dina smycken bitar.

När det gäller hållbarhet, är konsekvensen platina relativt mer hållbara jämfört det av vitt guld. Generellt skulle juvelerare råda dig att vara försiktig med dina smycken, men platina poster är oftast mer kapabel att hantera slitage jämfört med vitt guld objekt. Halsband, ringar och armband är gjutna med platina särskilt eftersom dessa är de som bärs oftare och därmed mer utsatta för väder och vind.

Både platina och vitt guld har är vitaktig, men till skillnad från platina, är vitt guld görs genom att blanda legeringar till rent guld. Komponenter i vitt guld ingår vanligen silver, guld, palladium, koppar och zink. Tillverkare gör objektet vitare genom att sätta ett skikt av rodium på toppen av den färdiga vitt guld produkt. Platina, å andra sidan, är redan vitaktig, och därför inte behöver ytterligare beläggningar för att förbättra dess färg. Din smak kommer att berätta för dig bäst vilken metall att använda, eftersom både vitt guld-och platina-gjutna artiklar är redan vitt. Olika tillverkningsprocesser diktera den slutliga färgen att den färdiga pjäsen kommer att ta på.

I fråga om kostnader, kommer du att finna att personlig platina smycken och personlig guldsmycken är både under kategorin av fina smycken, Platinum bitar är något dyrare än vitt guld objekt. De högre priserna bestäms av tillverkningsprocessen för båda metallerna. Vitt guld använder en massa olika legeringar blandat med guld, men platina är ren i konsistensen, vilket gör processen svårare. Dessutom är platina ovanligare än guld, och därmed mer värdefull. Juvelerare brukar erbjuda bra erbjudanden när de köper platina bitar, men i slutändan kan det hämta en brantare pris än sina vita guld motsvarigheter.

Med allt detta sagt, är nästa fråga hur lättillgänglig platina och vita pjäser guld är att vanliga konsumenter som letar efter personliga smycken. Trenden idag gynnar popularitet platina, alltså, är personliga smycken bitar gjorda av platina som säljs av fler och fler återförsäljare. Platina bitar är populära på grund av sin hållbarhet och attraktiv design värdig denna ädelmetall. Platina är populärt för diamant täckt-ringar eller armband eftersom diamanter är markerade ganska snyggt av denna metall. Vitt guld är fortfarande säljs i många smycken butiker eftersom det redan finns en solid kundbas för denna typ av metall. Dessutom är vitt guld relativt billigare än platina, så tilltalande för shoppare på en begränsad budget letar efter stora personliga guldsmycken.

Både personlig platina och guld bitar smycken är vackra att titta på, det är allt en fråga om att avgöra vilka bäst skulle passa till dig eller till den person som du skulle ge dem till.