ametist ett geologiskt underverk

geologisk information

Ametist är en högkvalitativ form av kvartskristall, som finns naturligt som kluster i en nodulär sten. De finns ibland i vulkaniska vugs eller små håligheter i klippor. Det kemiska namnet för Amethyst är kiseldioxid. Ametist får sin färg genom en kombination av mangan föroreningar och järn.

Den lila färgen kommer från närvaron av mangan, medan förekomsten av järn i vissa kvantiteter styr färgintensiteten. Artificiell uppvärmning behandlingar har använts på Ametist att producera populära pärlor kända som citrin och Ametrine (400 och 500 grader Celsius). Ametist åtgärder 7 på Mohs ‘hårdhet skala.

En av de största Skin ametister i världen är 343 karat och visas på National History Museum i London. Mycket mörka stenar ibland upphettas för att förbättra färg.

metafysiska och helande egenskaper

New Age anhängare tror att kristall och pärla healing är en konst. Föremål såsom ädelstenar och kristaller har absorberat och ärvt de vitala helande krafter av Moder Jord. De tror att kristaller och ädelstenar har fysiska och andliga krafter som kan användas som en terapi för smärta, stress och depression.

Ametist har kommit att vara kända för att besitta fruktsamma befogenheter renande healing. Det fungerar som en helare på alla nivåer av sinne, kropp och själ, och är ofta förknippat med frid. Den har en enorm förmåga att minska negativitet och ångest.

Placera den under kudden sägs lugna mitten, uppmuntra sömn och skingra mardrömmar. Ametist är också känd för att öka psykisk styrka och stabilitet. Det anses vara en perfekt sten för dem som kämpar med missbruk eller återhämtar sig från alkoholism.

Förutom sina mentala terapeutiska fördelar, är ametist används som ett botemedel för många fysiska lidanden. När den används som en medicinsk lösning, är ametist används för att behandla tandvärk, skelett-obehag och andra ben och gemensamma-relaterade sjukdomar. Amethyst också botar magproblem, blodsjukdom samt hjärt-och hörsel störningar. Ametist som kristall används för att läka problem i nervsystemet såsom neuralgi.

ametist i smycken

Ametist är den traditionella pärla för 4: e, 6: e och 17: e bröllopsdagar. Det används som mångfasetterade stenar och är huggen i olika former. Ametist ädelstenar används i halsband, örhängen, ringar, armband, broscher och hängsmycken. Detta mycket beröm stenen formas också och använt andra poster såsom hår tillbehör, nyckel-ringar och klockor.

historia

Ametist har fått sitt namn från det grekiska ordet amethustos, betyder “inte berusad”. Ursprunget till ametist namn och dess läkande egenskaper kommer från en grekisk legend berättar om hur Dionysos, guden av vin och berusning var arg från en dödlig att han svor att hämnas på alla dödliga som inte fick berusad och fira.

En ung jungfru som heter Ametist var på väg att hedra gudinnan Diana, när hon fångades av rasande Dionysus. Att vara så oskyldig hon inte var bekant med drickande och berusning. Dionysos tog två tigrar att äta henne och lutade sig tillbaka med hans vin att titta på.

Ametist uppmanade Diana för hjälp, som vände Amethyst till en kristallin kvarts staty för att skydda henne. Ser Amethyst sånt, grät Dionysos tårar av vin, som färgas kvarts lila skapar ädelstenen ametist. På grund av dess namn och mytologiska ursprung, troddes det att bäraren av ametist smycken är immun mot bli berusad. Dessutom ametist brukade vara huggen i koppar med tron ??att dricka från det hjälper att bota och undvika positionering.

Lila färg har länge förknippats med kungligheter. På grund av sin lila färg och skönhet, var ametist gynnas av de kungliga i århundraden. Ametist halsband och smycken hittades begravda i gravar av forntida egyptierna, och var en personlig favorit av drottning Katarina den stora.

Det är fortfarande används idag, med de ovanliga sådana dekorera de brittiska kronjuvelerna. Ametist nämns i Gamla Testamentet och Bibeln, och är tänkt att uppmuntra celibat och symbolisera helighet. Kardinaler och biskopar i den katolska kyrkan bära ringar med en stor ametist som en del av deras kontor. I Tibet är ametist en helig pärla till Buddha.

fysikaliska och optiska egenskaper

Ametist finns i en mängd olika storlekar och former. Stora stenar kan säljas på fria storlekar men oftast ametist skärs i vissa dimensioner.

Denna halvädelsten är unik i färg. Med färgerna varierar från ljust lila till Deep Purple, inklusive en rödaktig nyanser ibland, Ametist är den mest värdefulla formen av kvarts. I smycken är de djupaste nyanser av Amethyst, som behåller sin öppenhet, anses vara den mest värdefulla.

En unik brasiliansk ametist i pastell nyans av lila med rosafärgad toner kallas Rose de France Ametist. Det är en mycket ren ädelsten och var mycket populär under den viktorianska eran. Även om det ofta finns i antika smycken, Rose de France Ametist blir populär igen nuförtiden.

geografisk information

Ametist finns globalt, till mycket rimliga priser, i länder som Kanada, Brasilien, Uruguay, Mexiko, USA, Zambia, Namibia och andra afrikanska länder. Ametist har namngett den statliga ädelsten i South Carolina.

Ametist avlagringar kan också hittas i andra länder såsom: Tyskland, Italien, Bolivia, Madagaskar, Indien och Sri Lanka. Emellertid skiljer sig kvaliteten på ametist efter region och källa. Ametist kommer från Sydamerika är sannolikt större än den afrikanska ametist. Dock är Amethyst från Afrika känd för bättre och djupare färg. Mörk ametist i små storlekar finns även i Australien.