biker smycken 101 – En nybörjarguide

Biker smycken, vanligen också ibland kallas rocker smycken, gotiska smycken, rock’n’roll smycken och rock n roll smycken, avviker enormt i jämförelse med klassiska föreställningar om fina smycken, och bär mer tyngd och substans än dess traditionella motsvarighet. Rock & Roll smycken är lätt att identifiera på grund av den djärvt uttalande den gör med sin avsiktligt maskulina look. Det är allmänt utformad med tjocka och tunga ädelmetaller, särskilt silver, hantverkarens främsta valet av material. Det är inte ovanligt att hitta riktiga sterling kedjor silver plånbok väger en hel pund gjord av en känd biker smycken franchise. Den magiska fusion av läder (ibland alligator eller ormskinn), silver och djärva mönster omfattar de väsentliga delarna av renegaten biker bilden. Det fina är att du inte behöver vara en biker eller leva biker livsstil till shack på biker smycken. Den cyklist är helt enkelt en mytisk kulturell ikon som representerar förmågan att rida utan begränsning, att känna vinden blåser hårt mot huden, att stoltsera din egen stil utan ett dugg om överensstämmelse och att leva på din egen tid. Bära biker smycken handlar om att göra ett rungande uttalande om frihet och oberoende.

Den gotiska silver smycken av idag har utvecklats från enkla traditionella plånbok kedjor och enkla ringar skalle till mycket intrikata, beställnings, handgjorda, bedövande vackra bitar av bärbar konst gjorda i silver och andra ädla metaller. I en värld av biker smycken, djärvhet, mönster och motiv materia. Ofta sett mönster inkluderar en hel arsenal av djur smycken, skalle smycken, kors smycken, fleur de lis smycken, hjärtan smycken och eld smycken. Fans av biker smycken kraftigt betona vikten av goda silver mönster snarare än varumärken precis som tatuering älskare värde stor bläck motiv. Patina på silver visas som en unik och vacker högblank svart framhäver en bakgrund av glittrande silver, ett unikt udda effekt ingen annan metall kan replikera.

LA och Tokyo är biker smycken huvudstäder i världen. Känd som “silver freaks” i Japan, den första japanska att beundra biker smycken var unga turister som besöker Los Angeles på 1990-talet som omedelbart tog till magi Gabor Nagy allra första gotiska silver design.

Biker smycken, eller rock n roll smycken, var den första i sitt slag genom att den sörjt nästan uteslutande män, med djärva motiv och maskulina mönster att representera styrka, frihet och uppror. När tros vara reserverade för cyklister, cyklister fredlös och rockers, har gotisk silversmycken smugit sig in i sfären av mainstream mode för både män och kvinnor lika. Biker smycken designers och sterling aficionados silver förtjänar mycket beröm för den senaste tidens uppsving i popularitet för män smycken, rock ‘n’ roll tillbehör och motiv skalle inom mode.

Borta är de tider då banden och klockor var de enda tillbehör man kan se fram emot att bära. Idag har smycken blivit en viktig stapelvara till någon välklädd mans garderob, med sterling silver är metallen i valet. Kombinationen av läder, silver och djärva emblem omfattar de väsentliga delarna av mc bilden, och allt, lika män och kvinnor dras till biker-inspirerade mode som tema för fritidskläder. Designers är äntligen svara på uppmaningen av massorna genom att erbjuda nya linjer för båda könen som omfattar biker-stil skinnjackor, kläder,, skjortor och självklart sterling silver smycken. Biker smycken, trots vad nejsägare av det senaste decenniet har hävdat, är här för att stanna.

Under de senaste åren har priserna på biker smycken stigit så kraftigt att fansen alltmer prissätts ur marknaden. Som svar på denna utveckling, är övertygande alternativ till designermärken som erbjuds av icke-designer label juvelerare, som utnyttjar samma sterling silver för att skapa nästan identiska eller liknande stil (inspirerad) konstruktioner som originalen. Allt du någonsin velat veta om gotiska silversmycken och verkliga alternativ silver till designermärken finns på Chrome Hearts.