flera pearly visdom smycken omtyckta struntsak

feminin effekt
Efter allt, har pärlor länge betraktats en symbol av kvinnlig makt. Tänk Coco Chanel plus hennes pärla smycken trådar halsband hon sågs aldrig utan. Elizabeth 1st smyckat sig med pärlor hela sitt styre av det brittiska imperiet. Tidigare till hennes olycksaliga finish, gav Marie Antoinette en påse med pärlor till den brittiska ambassadören fru som flydde revolutionära Frankrike, bara korta år före drottningens död. Hon hade hoppats att återförenas med sina skatter, som dessutom inkluderade diamanter, men kunde inte ha känt hennes sanna öde.

Även berömda juveleraren Cartier har välsignats med förmågan av pärlor. Det var en pärlsmycken halsband som förde angående deras prestigefullt läge på Fifth Avenue i New York. Otroligt, utbytte bankiren Morton F Plantera sin herrgård på Fifth Avenue i 1917 för en Cartier 2-strand pärla smycken halsband hans fru hade ögonen på. Numera tjänar som egendom som Cartier berömda högkvarter.

ödmjuka beskärningar
Birthstone av juni börjar pärlan ut som ett litet sandkorn eller mikroskopisk mask som blir fångade i ett ostron. Ostron skyddar sig från detta irriterande genom att utsöndra ett ämne som kallas pärlemor. Som lager av pärlemor belägga främmande föremål, är en pärla långsamt bildas. I allmänhet är en pärla är värt hög grad bestäms av tjockleken av dess pärlemor beläggning.

I början var pärlor skördas av de tappra försöken av dykare som trotsade havets djup för att samla in dessa skatter. Numera är nästan alla pärlor skördas på pärla gårdar i en ytterst mångfald av former, storlekar Plus Color.

De klassiska runda pärlor som används i massor av smycken halsband, kallas Akoya pärlor plus odlas i vattnen utanför Japan. Här kommer i nyanser av rosa, persika, vit plus grädde. Uppskattad för sin stora storlek, är Vita South Sea pärla odlas på platser som Australien och Indonesien och alternativa platser under Söderhavet. Odlas i franska Polyneisa, är den underbara Tahitian Pearl skördats i en mångfald av färger från grått till svart och grönt till lila. Dessa ofta kommandot fruktansvärt höga priser. Sötvattenspärlor anses mer billig av allmänheten eftersom de är färre glänsande än saltvatten odlade pärlor och ofta oregelbundet formade. Sötvattenspärlor skördas under de sjöar och vattendrag i Japan, Kina och den totala amerikanska

Pearls 5 faktorer
När shopping för en pärla smycken halsband, örhängen eller ring, finns det fem faktorer som bekräftar värdet av pärlan. Den 1: a är lyster, beskriver att ytan briljans av gem. Den andra är ytrenhet, eller i olika ord, avsaknad av fläckar, sprickor eller bulor. Shape är en tredje faktor. Generellt gäller att läggas runt en pärla, ju högre dess tillskrivs värde. Den fjärde faktorn är färgen. Numera s pärlor komma tillbaka under en enorm variera färger. Sist men inte minst är storlek. En genomsnittlig storlek pärla mäter cirka sju-7.5-millimeter. Men de kan leva så liten som 1 millimeter eller lika stor som tjugo millimeter.

ta hand om dina pärlor
Pärlor är en mjuk ädelsten. De rankas rent 2,5-4.five på Mohs skala för hårdhet. Det betyder att när du bär ditt halsband pärlsmycken eller ring, det är viktigt här bitar undvika kontakt med kosmetika, hårspray och lotion. Även de naturliga oljor från huden kan borra en pärla lyster. När du tar bort dina smycken halsband eller ring, torka den med en mjuk, fuktig trasa för att ta bort all smuts och sedan lagra pjäsen under en tygpåse från olika smycken. Noggrann lagring av dina pärlsmycken kan hjälpa till att bevara sin lyster och förhindra repor. Din pärla smycken halsband borde tappas på en juvelerare en gång om året för en korrekt rengöring plus för granskning. En pärla smycken halsband kan måste re-uppträdda för att förhindra sträng går sönder.