fönsterputs på cubic zirconia och topas smycken

Som ni förmodligen vet, stenar som cubic zirconia (CZ) måste vara ren för att se det bästa. När ren, en trevlig CZ kommer att gnistra och ser bra ut. Men när bara lite smuts jordar baksidan av stenen glans försvinner snabbt. Det är naturen av stenen. Det är helt enkelt inte har möjlighet att återvända ljus när den är smutsig på baksidan (botten av sten, som kallas paviljongen) på det sätt en diamant gör.

För att rengöra de flesta ädelstenar, bör fönsterputs fungera alldeles utmärkt. Vissa människor använder tandkräm, av alla saker! Jag rekommenderar inte att eftersom tandkräm kan vara slitande och kan tråkig metal.Glass renare är ett generellt bra val med ett undantag.

Undantaget. Sterling Silver reagerar dåligt till ammoniak. Om fönsterputsmedel innehåller ammoniak, använd den inte på pundet. Du kanske inte märker några problem och detta kan bero på att pundet har en skyddande beläggning av en annan metall ovanpå pundet. Plattan är mycket tunn men tålig och är där för att förhindra att ususal naturlig matt silver.

Ammoniak kommer att påskynda matt och kan lämna vitaktiga fläckar på pundet. Jag skulle undvika att få renare på pundet. Om du behöver, kan du rengöra en sten set i sterling med ett milt rengöringsmedel som “glädje”, som är ett diskmedel. Använd aldrig tvål eftersom tvål film kan vara kvar.

Ingredienserna i fönsterputsmedel är väldigt likt de i vissa over-the-counter smycken städare. Genom din upptäckt, har du hittat en effektiv metod för att rengöra stenarna och spara pengar på samma gång. Det är ett bra drag. Tänk, bör inga städare inklusive fönsterputs användas på stenar som kan absorbera den renare eller påverkas av den. Dessa pärlor och turkos, för det mesta. Tvätta dessa sten är ett milt rengöringsmedel och skölj väl och torka försiktigt med en mjuk trasa.

Topaz är helt säkert för nästan alla rengöringsmedel utom slitande och kära. Ammoniak är bra för topas och CZ och gör ett bra jobb. Som jag sa, inte använda ammoniak med sterling om det är metallen dina ädelstenar sätts in. I vilket fall som helst, skölj noga med ljummet vatten för att avlägsna alla spår av rengöringsmedel och klappa torrt. Det borde göra det. Du kan använda en mjuk borste för att komma bakom ädelstenar.

Jag är mycket glad över att se en person som är intresserad av att ta hand om sina smycken. Vi ser så många ringar och andra objekt smycken där jag jobbar som är fruktansvärt smutsiga. Ofta är de inställningar slitna och smycken är för smutsigt för ägaren att märka faran av lösa stenar. Folk kommer att säga, “jag aldrig ta av mina smycken”.

Det är det största misstaget man kan göra. Regelbunden rengöring inte bara gör dina smycken ser bäst men också ger dig en chans att kontrollera slitage på inställningarna och försiktigt röra vid stenarna för att se om säkra eller lös. Fångad i tiden, kan en sten vara enkelt och billigt åt i inställningen.

Låt det gå och inställningen kan behöva göras om på mycket mer kostnadseffektivt. Bra att veta att det finns folk där ute som bryr sig tillräckligt för att rengöra sina smycken regelbundet. Ofta finns det människor som kommer in för att få dit smycken rengöras, då det är vi som måste berätta för dem att det finns en sten saknas eller att de kommer att behöva en helt ny miljö för där stenar eftersom de aldrig tog hand om det smycken. Vilket i sin tur kommer att kosta dem mer också ha det stenarna tas ut och läggs sedan i en annan lokalisering.