formar av diamant

Tillgänglig diamant former:

Om du trodde att alla diamant former var samma, kan du bli förvånad över den rikliga antalet diamant former som finns tillgängliga. De flesta juvelerare erbjuder minst nio av de vanligaste ädelsten former, inklusive:

• Runda diamanter
• Emerald diamanter
• Heart diamanter
• Princess diamanter
• Pear diamanter
• Radiant diamanter
• Asscher diamanter
• Marquis diamanter
• Ovala diamanter

Två diamanter som är samma form kommer att visas för att se annorlunda ut beroende på storleken och vikten av diamant, liksom vilken typ av inställning att stenen är placerad i. Samma ringen bärs på två olika händer kan också se helt annorlunda , baserat på storleken av händerna.

skillnaden mellan diamant former och Diamond Cut:

Många människor använder felaktigt begreppen “diamant former” och “Diamond Cuts” omväxlande, men det finns en skillnad mellan dem. Snittet av en diamant hänvisar till hur hantverkaren maximerar funktionerna i ädelstenen genom att skapa vinklar och detaljer, vilket gör ljuset går in i diamanten och studsa tillbaka på det mest lysande sätt möjligt. Kvaliteten på en diamant cut bidrar kraftigt till det totala värdet av ädelsten, där som formen av en diamant inte öka eller minska en diamant värde. När man diskuterar diamant former, är du hänvisar till den faktiska geometriska formen av diamant, oavsett om den är rund eller oval, smaragd eller hjärtformade, till exempel.

välja diamant former:

Med alla möjligheter i diamant former, hur du går om att välja en? Om du köper dig en diamant, det är bara en fråga om att titta på alla olika sorter och hitta en som är mest tilltalande för ögonen, och de som ser bäst när du sätter dem på fingret, eller bära i ditt halsband.

När du väljer en diamant form för någon annan, blir det lite svårare. För en förlovningsring, många kvinnor föredrar den traditionella runda diamant, medan andra kan njuta av att ha något mer unikt. En ung kvinna eller man som anses vara en hopplös romantiker kanske föredrar att ha en hjärtformad diamant.

Andra överväganden för att välja diamant former för ringar bör baseras på storleken på en kvinnas hand. Om hon har långa, smala fingrar, kan elegant bära en päronformad diamant, markis, eller oval form. Placera samma formad diamant ringar på en kvinna med kortare, bredare fingrar, och det kommer att täcka upp för mycket av fingret och ser skrymmande, och kanske till och med pinsamt. Små händer ser oftast bäst med runda eller prinsessa formade diamanter.

mest populära diamant form för förlovningsringar:

Även om det finns en mängd olika diamant former som finns, är den mest köpta diamant form för förlovningsringar den runda diamant. Runda diamanter anses vara den “klassiska förlovningsring”, och stenarna är ofta satta i gult guld eller platina. I själva verket, som inte är runt någon diamant form anses vara en “snygga”-form, eftersom rund diamant är så populärt.