går för guld vårdande för personlig guldsmycken

Idag har personliga smycken blivit en trend som är populärt bland unga och gamla. Det kan ge bäraren eller mottagaren en personlig och unik touch till vad han eller hon kommer att bära. Bland de tillgängliga typerna, är personlig guldsmycken en av de vanligaste och gynnade.

Nu, om du äger en bit av personlig guldsmycken, skulle du behöva se till att du vet precis hur man ska säkerställa dess vackra och orörda utseende. Här är ac par tips.

En populär smycken metall, är guldet i ren form faktiskt väldigt mjuk. Det härdas under tillverkning genom att lägga till olika metaller. Renheten av guld mäts ofta genom Karats, ju högre dess Karat värde, desto renare det är. Mjukhet är guldets stora fel, men dess styrka är dess motståndskraft mot vanära och korrosion, vilket gör dem idealiska för vardagsbruk. Dock måste guldet tas om hand på rätt sätt för att undvika bucklor och repor på pjäsen.

Guld bör endast köpas från ärliga pålitliga, återförsäljare. Bedragare har utnyttjat populariteten av guld genom att få bara om någon metall, plätering det och sälja det med en uppblåst Karat värde.

Juvelerare skulle rekommendera att inte låta guld komma i kontakt med hårda ämnen såsom diamanter eller andra ädelstenar eftersom dessa kan repa ytan på guldmynt. Vissa guld entusiaster skulle även rekommendera att lagra guldsmycken individuellt och i separata behållare så att de inte kommer att göra någon skada på varandra när misstag flyttas eller skakas.

En av de vanligaste kemikalier som kan visa sig skadliga för guld är klor. Guld ska inte bäras vid rengöring något med klor eller medan du simmar i pooler eller jacuzzi som innehåller höga koncentrationer av denna kemikalie. Klor har visat sig försvaga guld struktur, vilket sålunda gör det benägna att bryta eller sprickbildning.

Oljor, lotioner, och parfymer kan orsaka glansen hos guld att blekna. Guld entusiaster råd att guld bärare bör sätta på väldigt lite lotion eller parfym på områden där guldsmycken kommer att bäras. Om du inte kan undvika att lägga på parfym eller lotion, åtminstone låta dem torka först innan du sätter på din guldsmycken. Olja fläckar av fett och gör ofta guld mindre vacker än det egentligen är, men detta problem kan enkelt lösas genom att rengöra guld pjäs med några droppar tvättsprit. På kort tid, kommer den ursprungliga lyster tillbaka.

Under guld shoppa, ta del av den Karat värdet av guldmynt du kollat. Rent guld har en Karat räkna till 24. Eftersom detta antal går ner, blir det guld mindre eftersom det har blandats med mer legeringar. Den lägsta acceptabla guld Karat räkna är 10K. De som har lägre värden anses inte guld av de flesta länder på grund av de höga halterna av andra metaller man redan har. Carat och Karat är annorlunda, så låt dig inte luras. Carat används vanligtvis överväger vikten av ädelstenar, särskilt diamanter, medan Karat används specifikt för guld.

Marknaden säljer en massa guld smycken, inklusive guld-fyllda bitar och guldpläterade sådana. Tillverkare av guld-fyllda smycken innehåller normalt en indikator som visar kunden hur mycket vikt beror på guld, och hur mycket som beror på andra metaller blandas med det. Guldpläterade poster är relativt populära, men de är bara täckt av en tunn beläggning av guld, så det kan lätt förlora färg med tiden.