hur gör juvelerare ränta diamanter

Vi började vår sökning genom att skriva in “diamond betyg” i sökrutan. Resultaten ledde oss till online gåva butiker, där vi snabbt hittade en bra sida på den “4 C: s” av diamant utvärdering: färg, klarhet, klippa och karat.

Från denna handling, vi fick känslan att de mest ansedda betyg utförs av oberoende laboratorier såsom Gemological Institute of America (GIA) och Europeiska Gemological Laboratory (EGL). Vi återvände till sökmotorer och sökte på namnen på dessa grupper. Vi hittade båda listade under Gemology – Organisationer kategori.

Ett besök till Gemological Institute of America webbplats lämnade oss lite besviken. De tycktes erbjuda en hel del information om deras kursutbud, men lite i vägen för referensmaterial.

Den EGL platsen var också underwhelming. Fortfarande, om du befinner dig kommer över EGL eller GIA rapporter under din diamant jakt, det är nog en bra idé att bekanta dig med dessa organisationer.

Ytterst unsatified med resultatet av vår sökning, beslutade vi att bläddra mer. Lyckligtvis, innan länge vi hittade en fin plats som erbjuder information om 5 C: s (de lagt “kostnad”), diamant former, “hur man köper en diamant,” och “hur man läser en diamant certifikat.”

De enda som kan verifiera en riktig diamant är certifierade gemologists specialiserade på smycken. Men, om du bläddrar ringar på en loppmarknad och vill snabbt bedöma om en klar sten är förmodligen glas, kubisk zirkonium, kvarts, eller blyhaltig kristall, finns det några enkla tester du kan använda utan någon särskild utrustning. Dessa tester åtminstone utesluta igenkännbara bedragare eftersom de förlitar sig på det sätt som en riktig diamant sten bryter ljuset, leder värme och ser på nära håll.

Om pärla i fråga är löst och omonterad, försök att placera den över utskrift. Diamanter bryter så mycket ljus att de inte kommer att fungera som ett förstoringsglas och du skulle se några linjer, cirklar eller bokstäver genom dem. Andra klara stenar som glas eller kristall kommer att avslöja texta tydligt. Ett liknande test använder en liten lampa, som den som kommer med nyckelknippan. Om du lyser ljuset genom stenen och kan inte se det på andra sidan, men bara en ljus halo runt kanten, är det mer sannolikt att vara en riktig diamant.

Diamanter är också mycket bra på att leda värme. Andas på ytan av stenen och omedelbart kontrollera om det har immig. Återigen kommer kvarts, glas, och kubisk zirkonium stanna dimmig en stund innan kondens skingras, men du bör inte kunna se någon fukt på en riktig diamant. Dock kommer en sten, som kallas moissanite, passerar även detta test, så det bästa sättet är att få en komplett värmeledningsförmåga utvärdering som genomförts av en juvelerare.

Titta närmare på de fläckar, åsar, och aspekter kan också ge dig en ledtråd till identiteten på din pärla. Diamanter har inneslutningar, små bitar av andra mineraler som blev krossad diamant medan det bildas djupt under jorden. Men om de aspekter har slitna eller rundade kanter, bubblor, eller om gem ser skrynklig eller urkärnade, är det förmodligen glas. De pärlor som är helt klart, med absolut inga inneslutningar, är antagligen kvarts.

Slutligen kan vissa sunt förnuft åtgärder hindrar dig från att bli pressad att köpa en pärla som visar sig vara något annat än en diamant. Det bör inte vara löjligt billigt, eller du får vad du betalar för. Det kommer också vanligtvis monteras i en “öppen rygg” inställning, vilket innebär att du kan se runt baksidan av pärla och den bakre ytan är inte belagd med någon silvrig substans. Även om det är sant att diamanter är det hårdaste organiska ämnet på jorden, kan det ökända test av repor diamanter över glas eller metall bara ge dig en skadad diamant.

Även många gemologists kan inte skilja “riktiga” diamanter från odlade diamanter. Odlade diamanter har varit konstgjort konstgjorda i ett laboratorium, inte bryts ur berg, men de är kemiskt identiska med diamanterna. Vissa företag utvecklar nya typer av identifiering metoder för dem som vill köpa en minerade diamant eller för dem som föredrar en kultiverad man.