hur tålig är guldplätering

Du frågar hur tålig är en 18k guldplätering. Wow, jag önskar att jag kunde ge dig ett svar i månader eller år eller i någon tidsram. Faktum är, utan att veta hur tjock den pläterade ytan faktiskt kan vara det finns lite sätt att förutsäga slitstyrka. Även om jag visste att tjockleken, det bästa jag kan säga är, “Det kommer att bära bättre (eller sämre) än den eller den andra typen av platta eller skikt.”

Så mycket beror på hur ofta ringen är sliten och villkoren för den tiden när den bärs. Jag tror att du kommer att ta väl hand om ringen och det gör mig glad. Alltför många människor kommer att komma in i vår verksamhet med en sliten ring, packad med smuts och stenar tråkig från allt det … då stolt säga, “jag aldrig ta av den.” Vad ett misstag som de gör! Skonsam och regelbunden skötsel och rengöring är så viktigt att hålla en ring ser det bästa och upptäcka om några stenar kan ha lossnat.

När ringen är sliten, om dina händer är i kontakt med ytor som kommer i kontakt med ringen, kommer dagligt slitage så småningom ta plattan från denna kontaktyta. Detta slitage kan komma från ett skrivbord, tangentbord handen stöd eller helt enkelt saker du regelbundet hantera i det dagliga arbetet och levande. Att vara mer uppmärksam på vad ringen handen kommer säkert att ge dig en “heads up” för att förhindra slitage från daglig kontakt.

Den nationella Gold och Silver Märkning Act (USA) kräver vissa tjocklekar av guldplätering för ett smycke som ska stämplas som guldplätering. Märket kan vara “gold plate”, “HGE” för tung guld GALVANISERA eller helt enkelt “platta” eller “klädd”. Dessa märken visar en erkänd tjocklek av förgyllning. Om det inte finns något märke säger guldpläterad i en eller annan form, sannolikt plattan är av tunnare sort och inte tjock nog för att kvalificera sig för märkning pläterad. Visst, det är pläterad men inte tätt nog för att motivera märkningen. Om inte markerats som pläterat, är ringen sannolikt klädd ungefär lika tjockt som typiska kostym smycken och kommer att bära ungefär lika bra.

Hur länge? Jag kan helt enkelt inte säga. Min fru bär massor av smycken allt med bara en tvätt av guld färg på dem. (Hon råkar gilla det ..) Ändå är det förvånande hur länge ytan inte sist. Jag misstänker att din ring har en tjockare plåt än så och bör pågå längre.

När hand om ringen, använder i huvudsak samma steg för att rengöra som med CZ. Men inte ofta använder en putsduk, speciellt de kemiska eller rouge behandlade sådana. Dessa är gjorda för att ta bort matt och kan så småningom bortnött förgyllning på ringen! Torka försiktigt med en mjuk trasa för att torka av städning i ett milt rengöringsmedel. Du kan använda en mjuk borste för att rengöra bakom stenarna.

Ytan kommer att visa vissa slitage från daglig kontakt och det är normalt. Detta kommer att ske långt innan plattan bärs igenom. Att försöka polera ut slitage från daglig kontakt kommer endast att ta bort plattan och kraftigt minska livslängden på ringen.

Det finns helt enkelt inga fasta regler för hur länge en pläterad juveler post kommer att pågå eftersom varje person har ett eget liv och villkor är olika.