smycken genom åren

Smycken har i många former och former, funnits sedan stenåldern. I de gamla grottmålningar, är föremål tydligt kring hals och handleder. Dessa kommer att ha varit symboliska och inte dekorativa, men de finns där ändå.

De gamla egyptierna i 3000 f.Kr. skapade första smycken som vi känner den. När Howard Carter och hans team först upptäckte Tutankhamons `s grav i 1922, var den rad av guldsmycken som de hittat ovärderliga. Hängsmycken, armband, ringar, armringar, diadem, örhängen, smycken huvud och nacke av rent guld där allt finns i faraonernas land.

Vid tiden för de gamla grekerna i 1400 f.Kr., hade konsten att smycken gör kommit på ett hemskt långt. Den tunga chunkiness att egyptierna var så förtjust i hade ersatts av mycket känslig örhänge och halsband. Pärlor formats till blommor, skalbaggar och skal tillverkades i stor skala. Delikatess av arbetet är inget mindre än mirakulösa överväger de primitiva verktyg de hade till sitt förfogande. Genom 300 f.Kr. grekerna gjorde multi färgade smycken och använda ädelstenar som granater, pärlor, ametister och smaragder.

Smycken fortsatt att utvecklas under århundraden och av 17th Century falska pärlor och örhängen klistra gjorde ett framträdande. En dam hade permanent örhängen, så förfalskningar bars genom dagen och diamanter osv fördes på kvällen, tillsammans med broscher som bars ner från av kroppen i fallande storlekar.

I den tidigare delen av 20-talet designers som Coco Chanel blev påverka smycken kvalitet glas som hopade produceras av Lalique. Kostym smycken gavs den stora titeln cocktail smycken. De uppmuntrade bärare att mixa och matcha mellan deras förfalskningar och deras äkta smycken.

Efter ett uppehåll under andra världskriget på grund av ransonering av metall, kom smycken produktionen tillbaka stor stil. De glamorösa filmstjärnor från 40 `s och 50` s bländade alla med sina glittrande juveler. De gamla journalfilmer visa dem på premiärer och fester droppande med guld och diamanter. Den Oscars ceremoni har alltid varit den stora händelsen under året, och smycken som stjärnor slitage som talade om när deras hår och kläder.

De smycken som vi bär i dag har kommit långt, men de grundläggande elementen är fortfarande där. Den största språnget har varit i smycken speciellt utformad för män. Borta är de dagar då det enda smycke en man skulle bära var sitt bröllop eller signetring. De går nu ut prydd med halsband, armband örhängen och olika andra glittrande accessoarer.

Kostym smycken för män är starkt påverkad av idrotten. Halsband gjorda av ett läder snöre är populärt med surfing broderskap, och har funnit sin väg in i populärkulturen. De kommer att ha något som liknar en imitation hajar tand bifogas som en pendel. Likaså ser du unga män överallt bär läder armband.

Vare sig äkta eller falsk, är smycken en stor del av våra liv. När vi gör dig redo för en utekväll, vet vi att ett halsband eller örhängen blir pricken till vår outfit.