vad stämpling och karat mätare

Kontrollstämpling är den noggrann bestämning och officiella inspelning av
Proportionella innehåll av ädelmetall i ädelmetall (guld eller silver) artiklar.
Kännetecken är därmed officiell märkning som används i många länder som en garanti för renhet eller finhalt av ädelmetall (guld eller silver) artiklar.

För att skydda konsumenterna mot repressalier på grund av oregelbundna guld eller silver kvalitet,
Utveckla Indien som en ledande guldmarknaden center i världen och för att utveckla exporten
Konkurrenskraft. För att skydda konsumenterna mot repressalier på grund av oregelbundna guld eller silver kvalitet, utveckla Indien som en ledande guldmarknaden center i världen och att utveckla exportens konkurrenskraft. Det kommer att ge tydlig indikation om hans förmåga, ett starkt bevis på engagemang för kvalitet och säkerhet på konsekvens i renhet och kvalitet av guld (eller silver) smycken.

Innan anbud smycken för kontrollstämpling, från varje parti (antingen tillverkas av samma Gold smith eller av liknande design / teknik) ett representativt urval ska vara brand analyseras (förstörande provtagning) för att bekräfta finhet som ska kontrollstämplas. Ett rekord för samma är viktigt att säkerställa att de smycken som skickas för stämpling möter deklarerat renhet. Ihåliga och dubbade Smycken normalt inte accepteras för kontrollstämpling. Därför är det klokt att skicka smycken i halvfabrikat tillstånd (före dubbning) för att undvika skador. Varje smycke måste ha ett ID-logotypen (juvelerare logotyp) och tillverkningsår.
Den Karat Mätaren är en vetenskaplig apparat som använder röntgenstrålar för att ge en exakt avläsning av renhet. På grund av sin mycket hög precision, har Röntgenanalys antagits av internationella byråer i Indien som en del av certifieringsprocessen brukade signum guld. Det är en korrekt, icke-förstörande sätt att kontrollera renheten av guld och andra relaterade element.
Med hjälp av denna teknik, kan den exakta viktprocenten (i karat) i en solid smycke bestämmas på bara några minuter. Det är också exakt bestämmer komponentinnehåll av alla typer av guld, vitt guld, platina, silver, palladium, rodium och liknande legeringar. Karat mätaren är en bordsskiva spektrometer är en snabb, icke-förstörande och exakt verktyg för mätning av ädla metaller och färdiga smycken. Med sin kompakta storlek, passar det bekvämt i litet utrymme.
På Quantum Equipment, förbättrar vi kontinuerligt och innovation på de etablerade tekniker i ädelmetall analys.
Varje smycke drift innehåller många faror som, om de lämnas utan uppsikt, kan leda till skada, sjukdom, och även död. Safety Solutions hjälper juvelerare för att undvika sådana resultat, som ger lätt att förstå riktlinjer för att upprätthålla en säker miljö. Lär dig hur man korrekt att lagra och arbeta med kemikalier, avyttra farligt avfall, skapa säkra arbetsförhållanden, och följa federala, statliga och lokala regler. Vilket verktyg är bäst för smycken gör.
Flex-axeln är ett underbart verktyg – men en som juvelerare sällan använder till sin maximala fördelar. Vanligtvis den första delen av allvarlig utrustning där amatörer eller doktorander smycken investera, gör Flex-axelsystem bänk arbetet mycket lättare: Det minskar ansträngning och trötthet, ökar produktionen, och kan användas för en mängd olika uppgifter, från skrapa wafer- tunna bitar av vax mala ner större bitar av metall för Ihåligt. Trots detta har de verktyg Tillbehör, specifikationer makt och olika användningsområden förblev ett mysterium för människan.