5 tips innan du börjar köpa mode smycken för en formell händelse.

förminska, återanvända, återvinna
Om sorten är livets krydda då kreativiteten är dess livsnerv. Du kanske inte kan gå ut en köpa en ny outfit för det bröllop du har blivit inbjuden till, men du kan hitta ett sätt att göra en gammal dräkt nytt igen med rätt smycken. Vare sig delta i en Sweet Sixteen eller en Bar / Bat Mitzvah, det finns sätt att göra din outfit lämplig för alla formella tillfällen.

Minska – välj en speciell bit för att vara i fokus för din outfit. Huruvida en fantastisk och unik finger ring eller en vacker glaspärla choker, kan en brännpunkt kan även hjälpa dig att omarbeta den lilla svarta klänningen.
Återanvändning – överväga looping som pärlstav halsband runt handleden som ett armband eller dessa örhängen i en brosch av pining dem på våra bröst.
Återvinn – överväga att byta favoritobjekt med en kompis för att täcka det speciella tillfället. En vän eller familjemedlem kan ha perfekta översållad armring för en rolig utekväll och du kanske kan låna kristall örhängen till din vän för hennes examensfest.

Alla 3 – varför inte ta en pashmina och förvandla det till ett bälte? Använd ett armband som en fotlänk eller en trä finger ring som en tå ring?

miljömässigt känsliga och samtidigt vara på modet
Användningen av naturliga tyger, fibrer och produkter är ett miljövänligt sätt att se vacker och väcka uppmärksamhet på samma gång. Välja en kreativ pjäs kan ge dig både en känsla av stil och en varm känsla av att du hjälper miljön på samma gång.

Cowrie – dessa vackra, blanka skal finns i storlekar från 5mm till 15cm och kan användas för att göra unika halsband som är perfekt för födelsedagskalas.
Hampa – är ett naturligt material som är både hållbart och bekvämt samtidigt som strukturen för smycken.
Bones – se till att du väljer ett företag som har en no-kill policy och endast använder lagligen erhållna ben. Unika smycken kan göras från ko och får ben, som är biprodukter från livsmedelsindustrin, vilket därigenom hålla benen ur deponin. Dessa bitar är stora accenter för enkla klänningar samtidigt delta familjens funktioner såsom årsdagar.

smycken som konst
Vill dra uppmärksamheten bort från den klänningen du har på dig för tredje gången? Du är ganska säker på att ingen i partiet har sett det förut, men vara säker på att den kommer att spela andra fiol genom att välja smycken som också är ett konstverk. Att hitta en bit från en återförsäljare på nätet kommer att minska dina chanser att träffa någon med samma smycke. Och om du stöter på någon med samma klänning, kommer dina konstverk överglänsa alla andras smycken.

Tribal smycken görs med hjälp av naturliga produkter, dessa konstverk är både miljövänliga och stort samtal lappar vid varje cocktailparty. Tillverkad av harts, trä, ben och metall, kommer dessa bedövning vara säker på att vända huvuden och samtal start, speciellt vid galor eller insamlingar.

Akryl Bangles kommer i vackra mässing berlocker eller pärlstav gångjärn armband, dessa är uppseendeväckande konstverk på din arm.

3-tone Mässing, silver och koppar halsband och uppsättningar örhänge – är fantastisk, flashiga men ändå stilrena. De kan arbeta med antingen tryck eller off-the-shoulder klänningar cocktail och är perfekt för Black Tie händelser.

Pashminas är gjorda av viskos (en organisk trä cellulosaacetat används för att göra rayon), kan en färgglad pashmina föra tillbaka till livet en mer stadgad outfit. Det kan också hjälpa dig att gå från kontoret till Operan med bara lägga i en scarf. Genom att välja ett vackert mönster, kan det ge ut färgen på dina ögon eller höjdpunkter i håret.