historia kostym smycken

Det finns nästan ingen skillnad mellan kostym smycken och antika smycken. Kostym smycken går tillbaka till 1930-talet. Genom definitionen av antika som också skulle göra det antika smycken. Dock har de flesta smycken experter kommit överens om att antika smycken föregår 1930.
Kostym smycken kom till på 1930-talet som en billig disponibel smycken tänkt att bäras med en viss klädsel, men inte tänkt att gå i arv genom generationer. Det var tänkt att vara på modet under en kort tid, ut datum, och därefter återköpas för att passa med en ny outfit köp, eller med en ny klädstil. Det blev tillgängligt i stora mängder under 30-talet.

Billiga smycken fanns också före 1930-talet. Klistra eller glassmycken så långt tillbaka som 1700-talet. De rika hade sina fina smycken dupliceras för en rad olika skäl, med pasta eller glasstenar. Vid mitten av 1800-talet med tillväxten av medelklassen fanns nu olika smycken som tillverkas med hjälp av fina, halvädelstenar och grundmaterial. Fina smycken av guld, diamanter, fina pärlor som smaragder och safirer fortsatte att göras. Smycken från Rolled Gold, vilket är ett tunt lager av guld fäst till en basmetall, trätt in på marknaden för medelklassen. Detta smycken var ofta satt med semi-ädelstenar såsom ametist, koraller eller pärlor, och var mycket mer prisvärd. Och så var det smycken som de flesta vem som helst skulle ha råd, bestående av glasstenar och basmetaller gjord för att likna guld. Alla tre typerna var avsedda att föras vidare till kommande generationer.

Det finns oftast ledtrådar som kan hjälpa en att identifiera vad era ett smycke är från. Stil, material, vilken typ av pjäs. Exempelvis klänning klipp kom in på 1930-talet och var omodernt av 1950-talet. Smycken speglar stilar, mönster, färger och stenar av eran. Till exempel 1910-1930 silver var favorit färg för metall, var så smycken finns i platina, med vitt guld, silver eller en oädel metall färgad likna silver. Genom andra världskriget, var guld populärt igen men en bristvara, eftersom det var avgörande för krigsinsatsen. Vilken guld fanns gjordes i mycket tunna skivor och oftast bundna till silver (kallas vermeil) innan den förvandlas till smycken. Av 1930 strass popularitet blev allt större i Europa. Det var inte tillgängliga för amerikanerna tills 1940-talet. Som ett resultat, många av bitarna från denna period tenderar att inkludera massor av metall och en enda sten eller ett litet kluster av små strass. .

Idag är verkligen inte mycket annorlunda från svunna tider. Vi har fortfarande fina smycken, halvädelstenar smycken, och naturligtvis kostym smycken tillgängliga för oss. Kostym smycken kan lägga pricken och visa din mode känsla. Kostym smycken stilar av de senaste åren börjar nu bli mycket modern och många håller på att produceras. Även med kostym smycken det finns en skillnad i kvalitet. Många av de nya bitar inte har lyster i stenarna eller vikten av de äldre bitar.
Antik och vintage kostym smycken är både roligt att samla och roliga att bära. Inte längre är kostym smycken helt enkelt “collectible.” Det är “i stil, och” “modet”, och en fantastisk konversation starter. Klänning att imponera!