historia pärlor

Pärlor har en rik och levande historia, som går tillbaka till antiken då heroiska dykare skulle trotsa havets djup för att ta med till vattenytan dessa skatter av den djupa. Pärlan i sig är vida känd som “Queen of Gems,” så det är ingen överraskning att dessa glödande klot har cementerade deras fördel med drottningar, kungar och kungliga familjerna sedan tidernas begynnelse. En titt tillbaka på antika konstverk, mosaiker, och även skulpturer visar pärlor pryder halsband, kronor, halsband, örhängen och kläder.

Indien tros vara hem för den första upptäckten av pärlan. En stam av folk fiskätande tros ha snubblat över ostron och fann ett ostron inne med köttet. Denna stam berömde skönheten och lyster i pärlan och snart började skörda pärlor.

Pärlor gjorde sin prägel på landet av Kina samt, med mindre kungar Gifting pärlhalsband till kungar med mer makt som ett tecken på god vilja. Ofta var dessa pärlor av sötvatten sorten och såg på med förakt på grund av oegentligheter i formen.

De gamla romarna och egyptierna prisade pärlor över andra ädelstenar, kanske på grund av dess kusliga likheten till månen. En favorit historia om pärlor involverar legendariska egyptiska drottningen Cleopatra och hennes romerska älskare Marc Antony. För att övertyga Antony av hennes lands rikedom och makt över det romerska riket, satsade Cleopatra dåvarande romerska hon kunde ge den mest kostsamma banketten i historien. Innan en bägare vin, upplöst hon en stor pärla från ett par örhängen och drack resterna. Antony minskade matchande pärla, bevisar hennes punkt och ange den ökända drottningen ännu en gång in i gemensamt folklore.

Pärlor spelar en stor del i de stora världsreligionerna. Arabian royalty älskade pärlor till den punkt de använde klot att dekorera Koranen, deras religiösa text. Förutom att dekorera utsidan av böckerna, är Koranen fylld med passager inklusive pärlor i texten. Likaså ingår kristna liknelser och text om pärlor i deras religiösa text, Bibeln. I hinduismen, är guden Krishna krediteras med upptäckt pärlor och presenterade havet född skönhet till sin dotter på dagen för hennes bröllop.

Med tiden blev pärla skörd en lukrativ verksamhet och drivs prospektering över hela världen. Efter den “upptäckten” av pearl-laden skaldjur i den nya världen, flockades rikedom arbetssökande från hela världen till den nyfunna mark för sina rikedomar. Ändå var båda sötvattenspärlor och salt pärlor vatten symboler för rikedom som bara de rikaste av individer hade råd. Det var inte förrän i början av 1900-talet som pärlor blev en möjlighet för alla klasser.

År 1907 utvecklade son till en japansk nudel Maker ett system för att skapa perfekt runda pärlor i en kontrollerad miljö. Kokichi Mikimoto och hans fru Ume skapat en pärla imperium som fortfarande sätter den ribban för kvalitet pärlor till denna dag. Den Mikimoto Företaget tillverkar fortfarande förbluffande vackra pärlor i dag med hjälp av de metoder som införts genom Kokichi och Ume.

Medan Mikimoto arbetade till kultur av hög kvalitet pärlor, var två fler japanska sinnen strävar också att ha liknande framgångar. Tokichi Nishikawa och Tatsuhei Mise arbetade självständigt, men fann liknande resultat och framgång i ympning irriterande i ostron vävnad för att stimulera produktionen av en pärla. Efter att ha upptäckt de arbetade självständigt mot samma mål, gick de män krafter för att skapa Mise-Nishikawa metoden. Mikimoto köpte snart rättigheterna till denna metod och kopplade männens skapelser och tekniker med hans eget.